fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Rodák zo spomenutej obce „kope za Gergelak“ od svojich ôsmich rokov, kedy ho ako žiaka priviedol k najmasovejšiemu kolektívnemu športu Marián Frič. Výnimkou bola sezóna 2017/18, kedy obliekal dres Nemcoviec. Jeho stabilným „miestom“ na ihrisku je kraj obrany a zálohy.

VZ6 2267

Prvým mužom futbalu v spomenutej obci je od sezóny 2018/19, dovtedy bol viceprezidentom klubu a pravou rukou Jána Molku. „V roku 2018 som bol najmladším prezidentom v Prešovskom a Sabinovskom okrese a som ním aj teraz,“ prezradil zaujímavosť M. Sobota. Zároveň dodal, že keď mu jedného dňa J. Molka oznámil, že sa chystá odísť do futbalového dôchodku a ako svojho nástupcu si vybral práve neho, netrúfal si. „Tak je, zdalo sa mi, že pre 25-ročného mladíka je priskoro viesť klub, mať rozhodujúce slovo pri rozhodovaní o dôležitých veciach.“ V neposlednom rade si uvedomoval, že ho čaká obdobie, kedy bude viac než dovtedy pociťovať tlak okolia. Pomohli mu vraj však jeho starší kolegovia, práve tí, ktorí ho do funkcie zvolili. Na mysli má Andreja Sokola, Mariána Molčana, ako aj už spomenutých Mariána Friča a Jána Molku. Okrem pánov na funkcionárskych postoch hodno menovať aj trénerov, ktorí pôsobili v Gregorovciach od roku 2018 a s ktorými musí prezident klubu nájsť spoločnú reč pri mnohých témach – Petra Zuska, Andreja Sokola, Miroslava Vaška, Pavla Karabinoša, Michala Horoščáka, ako aj aktuálneho kauča Iva Durkača.

Opýtali sme sa na zápasy počas štvorročného obdobia, na ktoré si spomenie, ako sa hovorí, v dobrom aj v zlom. „Víťazstvo 2:0 nad Brezovičkou v sezóne 2016/17, resp. vysoká prehra 3:8 so Šarišskými Bohdanovcami v ročníku 2017/18.“

Na záver ešte dve prognózy na výsledky dvoch semifinálových zápasov Letného pohára ObFZ Prešov, ktoré sú na programe už túto nedeľu... „Brezovička zvíťazí nad Malým Šarišom 4:2, Žipov zdolá doma Ľubotice B 1:0,“ odpovedal včerajší oslávenec.

Ján MIROĽA   

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť