fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V 24. kole 6. ligy ObFZ Prešov prehral Žipov prekvapujúco doma s Uzovským Šalgovom 1:2. Hoci sa domáci ujali vedenia, hosťujúci Miloš Fekete dvomi gólmi otočil vývoj. Po tomto výsledku Žipovčania „prepustili“ piatu priečku v tabuľke Chmiňanom, ktoré naopak nezaváhali a zdolali vo vlastnom prostredí Terňu 3:2, po polčase 2:0. Otvárací gól vsietil po štvrťhodina hry Dávid Bendík, o ďalšiu štvrťhodinu zvýšil na 2:0 jeho menovec Miroslav Bendík. Po hodine hry znížil na 2:1 Erik Župa, no v 86. minúte sa v koncovke presadil ďalší menovec Lukáš Bendík. Hostia znížili dve minúty pred koncom z kopačky Mariána Ferka na 3:2, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

VZ6 3911

„V prvom polčase sme dominovali my, v druhom súper. Nás tešia tri body, víťazstvo a tiež dobrý výkon. Terňa nehrala zle, no keby sa jej hráčom podarilo v závere vyrovnať, asi by to nebolo spravodlivé. Oni mali šťastie a my naopak smolu.  Nastrelili sme dvakrát žrď a trikrát brvno,“ uviedol hrajúci tréner Chminian Marián Bendík. Jeho mužstvo hralo od 28. minúty presilovku, po tom, čo išiel predčasne pod sprchy obranca Terne Juraj Vasko. Hlavný rozhodca stretnutia Martin Uličný mal hneď v tom momente, čo sa týka svojho verdiktu, jasno: „V jasnej gólovej príležitosti zatiahol ručnú brzdu, keď potiahol za dres domáceho hráča. Keby sa tak nestalo, faulovaný hráč by šiel sám na brankára.“ Vyjadril sa aj k situácii, kedy sa hostia dožadovali pokutového kopu: „Hráč hostí v pokutovom území, z môjho pozičného postavenia a v danej sekunde, útočil na bránu domácich, loptu však nemal pod kontrolou, tá bola vo vzduchu. Narazil do domáceho obrancu a spadol. Lavička Terne žiadala penaltu, avšak, ako som už povedal, oni a ja, to boli rôzne pohľady na situáciu.“

Chmiňany nechcú „nečinne“ čakať na záver sezóny a otvorene hovoria o tom, že s aktuálnym piatym miestom hráči nie sú zmierení. Cieľom je vraj tretia pozícia. Čakajú ich ešte merania síl v Uzovskom Šalgove a doma s Nemcovcami. So štvrtou Vyšnou Šebastovou majú zhodne po 41 bodov, na tretiu Terňu strácajú tri body. „Nebude to ľahké, no my máme v pláne získať šesť bodov,“ dodal M. Bendík. 

Ján MIROĽA

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť