fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Piata liga žiakov ObFZ Prešov „funguje“ v tejto sezóne na dve skupiny. V „béčku“ má už dávnejšie postup do vyššej súťaže vo vrecku Brezovička. V šestnástich zápasoch nestratila ani bod. V „áčku“ má obdobný úspech na dosah ruky FK Drienovská Nová Ves. Zverenci trénera Samuela Čorbu sú síce štyri body „v mínuse“, keď jeden duel prehrali a jeden remizovali, no zajtra, v prípade víťazstva nad rovesníkmi TŠK Terňa, im stratené body môžu byť takpovediac ukradnuté. Rozhodujúce meranie síl má svoj úvodný výkop naplánovaný na 15. hodinu, hľadisko vo futbalovom areáli obce dozaista nebude zívať prázdnotou. Minimálne rodičia žiakov obidvoch súperiacich tímov nebudú šetriť hlasivkami. Koľko divákov nakoniec bude na tento súboj zvedavých, to je zatiaľ opradené rúškom tajomstva.

So S. Čorbom sme sa bavili deň pred „dňom D“. Opýtali sme sa na predchádzajúci majstrák nádejí Drienovskej Novej Vsi s TJ Budovateľ Žehňa (6:1), ktorý bol vlastne generálkou na zajtrajšie rozhodujúce meranie síl. „Z nášho pohľadu išlo bezpochyby o najdôležitejší súboj v doterajšom priebehu súťaže. Súper hral veľmi nepríjemný futbal a my sme potrebovali vyhrať. Našťastie prvý polčas hrali chlapci - a dievčatá – ako veľkí futbalisti, vyhrali 6:0, po výmene strán stačilo držať si od súpera odstup.“

DNV 2 zm

 

Čo naordinuje svojím zverencom na dnešnom tréningu? Bude sa niečím líšiť od ostatných? „Ani nie. Krátka rozcvička, nácvik herných situácií, prihrávok, striel na bránu a nakoniec nebude chýbať taký skôr uvoľňujúci futbal.“ A čo povie zajtra v kabíne tesne pred tým ako vybehnú na trávnik. „Poďakujem sa im za celú sezónu, za to, ako tvrdo na sebe pracovali. Spojením rovesníkov Drienovskej Novej Vsi a Lemešian do jedného celku vznikol silný ročník. Zdôrazním, že zápas o postup nebudú hrať každý rok, že by to pre nich mal byť zážitok, na ktorý môžu ešte dlho spomínať. Poviem im, aby si každý plnil svoje úlohy ako doteraz a úspech sa dostaví. Keď dajú do zápasu maximum, určite zvíťazia a potom si môžu všetko užiť naplno,“ dodal na záver S. Čorba.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť