fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nestalo sa, meranie síl 23. kola sa skončilo nerozhodne 1:1. Na deľbu bodov to aj pomerne dlho reálne vyzeralo, no keď v 82. minúte premenil Tomáš Dyačovský pokutový kop, bližšie k výhre mali domáci. Lenže, biť plieskal na konci, v 88. minúte vyrovnal Tomáš Bednár. Bol to iba tretí gól tohto obrancu v sezóne, no pre jeho mužstvo (v tejto chvíli) nesmierne dôležitý.

Hlasy z obidvoch táborov hovoria, že išlo o zaujímavé futbalové predstavenie so spravodlivým rozuzlením. Prvý polčas, hoci bez futbalového korenia, vyznel opticky v prospech lídra, v druhom to bolo naopak. Kanonier Brezovice Tomáš Dyačovský je presvedčený, že hlavný rozhodca Stanislav Ducko mal odpískať jedenástku už oveľa skôr, pri jednej z jeho možností na skórovanie. „Vystrelil som spoza šestnástky, brankár vyrazil loptu do žrde, keď som ju išiel doraziť, protihráč do mňa sotil.“ Spomínaný arbiter sa rozhodol ukázať na biely bod až osem minút pred koncom, to keď domáci stredopoliar Jakub Svocák trafil v šestnástke ruku jedného zo súperov. T. Dyačovský predstavuje pri takýto situáciách „istotu“. Aj tentoraz to bez váhania zobral na seba... „Nemám strach. Je to lotéria, ktorá mi zatiaľ vychádza.“ Avšak, vo chvíli, keď poslal svoj tím do vedenia, isto netušil, že bude „mať prsty“ aj vo vyrovnávajúcom góle hostí na 1:1. Aj keď si o tom opäť myslí svoje: „Nemám problém priznať sa, keď faulujem. Tentoraz som sa však protihráča ani nedotkol.“ Na druhej strane ale tiež priznáva neskoršie pochybenie vo vlastných radoch: „Traja neobsadení hráči pri centri k vzdialenejšej tyči, takáto školácka chyba sa nemala stať,“ poznamenal 19-gólový zakončovateľ Brezovice.

VZ6 8156

Tréner Záborského Michal Baka považuje za pochopiteľné, že vzhľadom na dôležitosť súboja išla futbalová krása trochu bokom. „No zato sa hralo vo vysokom tempe, pred slušnou kulisou, keďže divácky záujem bol na oboch stranách veľký. V tej súvislosti sa chcem v prvom rade poďakovať tým našim priaznivcom, ktorí merali pomerne dlhú cestu za súperom.“ Hostia boli po výmene strán veľmi blízko k tomu, aby otvorili účet stretnutia, keď Tomáš Kolivoška hlavičkoval do žrde. „Bola to smola a na druhej strane paradoxne – a nebolo to v jari prvýkrát - kedy inkasujeme z penalty po nešťastnej nastrelenej ruke. Domáci sa ujali vedenia, no my sme nezložili zbrane, vyrovnali a udržali sa v hre o postup.“ Avšak, nie iba dôležitý bod, ale aj iné skutočnosti tešia M. Baku: „V ostatných troch kolách hrajú chlapci konečne to, čo od nich vyžadujem. A odrazu ich aj futbal viac baví, z ihriska schádzajú síce poriadne vyčerpaní, no s úsmevom na tvárach. Sám som zvedavý, ako dopadne záver našej súťaže, lebo taká dramatická vo finiši, s veľkým množstvom adeptov na postup, už dávno nebola.“

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť