fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Hráči Kojatíc majú momentálne pri rovnosti bodov s vedúcimi Šarišskými Michaľanmi skoro rovnakú šancu na celkové prvenstvo v súťaži. A práve títo dvaja súperi sa v závere týždňa stretnú v priamej konfrontácii síl. Podceňovať ale nemožno ani tretie Jarovnice... Máme sa teda na čo tešiť!

Vráťme sa ale teraz o niekoľko hodín späť na ihrisko v Kojaticiach, kde sa v rámci 15. kola predstavili súperi vo farbách 1. FK Krivany. Hostia pricestovali presne jedenásti, bez jediného náhradníka, o to bol pre nich tento zápas ťažší. A aj po ňom platí, že domáci v tejto sezóne vyhrali všetkých päť jarných zápasov a že prehrali len raz (na jeseň s Jarovnicami 1:2).

PG5 2680

Kojatice vyhrali nad Krivanmi 3:1, hetrikom sa blysol stredopoliar Patrik Vaško, najlepší strelec mužstva má na konte spolu už dvanásť gólov v tejto sezóne. Na polčasových 2:0 upravil len niekoľko sekúnd pred odchodom do kabín. V drese Krivian strelil čestný úspech za stavu 3:0 v 75. minúte Miloš Ištvan. Touto loptou v domácej sieti sa skončil pomerne dlhý časový úsek 411 minút bez inkasovaného gólu, ktorým sa mohol pýšiť brankár Jakub Vysočan. Všetkému predchádzala zaujímavá situácia, keď jeho náprotivok Igor Rybovič hral v 65. minúte rukami mimo pokutového územia za čo dostal červenú kartu, a, „všetci hráči, vrátane obrancov, boli v inkriminovanej chvíli na polovici súpera, po rozohrávke však nasledovala strata lopty, čo hostia využili na rýchly útok a gólové zakončenie,“ uviedol J. Vysočan.

Oslabení hostia už potom do konca súboja neinkasovali a preto stojí ešte za zmienku aj nepremenený pokutový kop domáceho Stanislava Knuta (za stavu 3:1).

Tréner Kojatíc Peter Zusko sa dal počuť: „Získali sme povinné tri body, no všetka časť patrí hosťom za to, že bojovali až do samého konca.“ V nedeľu, ako už bolo napísané, je na programe „súboj titanov“ 8. B ligy. Postúpi jeho víťaz do 7. ligy? Alebo? Ako to vidí skúsený kormidelník? „Domáci sú favoritom, vieme, akí hráči sú na ich súpiske. My do toho ideme s odhodlaním prekvapiť a potom sa uvidí.“  

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť