fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Podľa papierových prognóz by mala byť každá vyššia súťaž kvalitnejšia, než tá, ktorá je „pod ňou“. V ObFZ Prešov by 6. liga mala výkonnostne prevyšovať 7. ligu. V globále to aj tak je. No čo sa týka vyrovnanosti na vrchných priečkach, a teda napínavosti a zápletky, siedma liga jednoznačne „vedie“. Na jej tabuľku po ostatnej nedeli, kedy bolo na programe 18. kolo, by sa dalo pozerať poriadne dlho. Na čele je 40-bodový trojlístok Hrabkov, Záborské, Malý Šariš. Nasleduje tandem Brezovica, Chmeľov s 39 bodmi. Je tu však jedno „veľké ale“... Sokoli z Brezovice si totiž môžu mädliť ruky a pripravovať sa na dlhý skok smerom hore. To v prípade, že Športovo-technická komisia potvrdí na svojom zajtrajšom zasadnutí ich kontumačné víťazstvo doma s Kapušanmi, ktoré na nedeľňajšie meranie síl 18. rundy nenastúpili. „Berieme to ako hotovú vec, hoci, ako sa hovorí, nič nie je vopred isté,“ dal sa počuť hrajúci prezident FK TJ Sokol Brezovica Vladimír Sudimák.

VZ6 0161

Uvedená skutočnosť má však aj takpovediac tienistú stránku. „Po zápase s Kapušanmi mal vypršať trest Petrovi Tkáčovi a v polovici trestu mal byť Daniel Duda. Bola tu šanca, že by mu Disciplinárna komisia zvyšok odpustila. Všetko to ale padá a títo dvaja stredoví hráči nám budú citeľne chýbať teraz v nedeľu v dôležitom súboji s Gregorovcami, čo je pre nás veľká strata,“ uviedol V. Sudimák.

Čo dodať na záver? Nuž len toľko, že keď sa už stalo, že uplynulú nedeľu v 7. lige nebolo zápasu s prívlastkom šláger, nasledujúci víkend to fanúšikom tejto súťaže všetko vynahradí. Súboje Hrabkov – Malý Šariš, Chmeľov – Záborské a Brezovica – Gregorovce (na jar získali plný počet 12 bodov), sú toho dôkazom. Máme sa na čo tešiť.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť