fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V súčasnosti vedie ŠK Gregorovce. Jeho zverenci v jarnej časti 7. ligy ešte nestratil ani bod. Dôvod na rozhovor sa teda našiel...

Čo ste vedeli pred príchodom o Gregorovciach? Ako veľmi zavážilo, že budete pracovať s dvojicou „hotových strelcov“ Adrián Frič, Lukáš Frič? Uľahčilo vám to rozhodovanie?

Vzájomná komunikácia trvala po roka. Od funkcionárov klubu som sa dozvedel, že situácia si žiada zmenu koncepčnosti práce s A mužstvom, rovnako zmenu jeho herného prejavu. Nebolo to pre mňa ľahké odísť od dorastencov Pušoviec, no toto je trénerský chlebík a často neočakávaná zmena pôsobiska jeho súčasťou. O mužstve som toho vedel málo. Čo sa týka bratov Fričovcov, ich prítomnosť nemala žiaden vplyv na moje rozhodovanie, v kádri ŠK je totiž viacero dobrých a skúsených hráčov. Po určitom čase môžem skonštatovať, že sme si všetci navzájom sadli, hráči rešpektujú moje názory aj štýl práce. Ako pozitívum sa ukázala zmena rozostavenia, hlavne na Lukášovi Fričovi je vidieť, že mu prospela. Chceme ďalej makať a posúvať sa vyššie.

Nová metla dobre metie. V Jakubovej Voli a doma s Fričovcami 3:0, v Kapušanoch 1:0. Tri stretnutia, tri víťazstva...

V prvom meraní síl robili chlapci presne to, čo sme si v kabíne povedali. Bolo to z našej strany jednoznačné. Fričovce, aj keď sa to nezdá, boli nepríjemným súperom, húževnatým, miestami nás prevyšovali, no rozhodli naše väčšie skúsenosti v strede poľa. V Kapušanoch to bolo na hrane, domáci hrali dosť tvrdo, niektorí naši hráči dohrávali so sebazaprením. No ukázalo sa, že okolo kapitána a lídra kabíny Lukáša Urbana funguje jedna super partia, čo je veľkým potenciálom tohto mužstva.

VZ6 1320

 

Pred vami sú teraz tri zápasy, v poradí Malý Šariš, Brezovica, Hrabkov – a to bude iná káva...

V tých súbojoch nemáme čo stratiť, naopak, v prípade, že k nim pristúpime maximálne poctivo, môžeme v každom z nich bodovať. Svojim zverencom verím.

A vlastne, aký je cieľ mužstva? Nachádzate sa na rozhraní medzi TOP 5 a „zvyškom“ siedmej ligy. Netrúfate si ponaháňať aspoň najbližšieho súpera, ktorý je v tabuľke nad vami? V tomto prípade je to štvrtý Chmeľov...

Zatiaľ sa nám darí plniť to, na čom sme sa s vedením klubu na začiatku dohodli. V tejto súťaži je každý súper hrateľný, keď pôjdeme trpezlivo od zápasu k zápasu, môžeme pomýšľať aj na tretie či štvrté miesto.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť