fbpx


Meniny dnes: zajtra:

S pribúdajúcimi kolami bude čoraz zaujímavejšie sledovať dianie na najvrchnejších priečkach tabuľky 7. ligy ObFZ Prešov. Pätica Malý Šariš, Brezovica, Hrabkov, Záborské, Chmeľov môže reálne pomýšľať na postup, rozdiel medzi lídrom a piatym celkom je len štvorbodový (40 resp. 36). Pre všetkých je každý zápas dôležitý, osobitú dôležitosť majú vzájomné súboje. Jeden taký sa hral v nedeľu v rámci 17. kola, Sokol Hrabkov zdolal doma Záborské 2:1. Zaujímavosťou merania síl bol návrat trénera Záborského Michala Baku do prostredia, ktoré dobre pozná, keďže v jeseni viedol domácich „sokolov“. Tí mu ešte pred úvodným výkopom prostredníctvom miestneho hlásateľa za odvedenú prácu poďakovali.  

VZ6 0024  

Do vedenia išli domáci, v 7. minúte trafil z priameho kopu ponad múr do „vinkľa“ Norbert Scepaník. A vyšiel im aj začiatok druhého polčasu, v 53. minúte pohotovo dorazil loptu do siete Peter Stahovec. Dvadsať minút pred koncom hostia zdramatizovali vývoj, po centri z kraja ihriska do šestnástky sa presadil pri vzdialenej žrdi číhajúci Filip Tudor.

Kormidelník víťazného celku Marián Fedor, pod ktorého vedením Hrabkovčania ešte na jar nestratili ani bod, sa dal počuť: „Vedel som, že nás čaká poriadne náročný majstrák, na kondíciu aj psychiku. Chlapcov som sa snažil pripraviť po fyzickej aj mentálnej stránke čo najlepšie. Už do prestávky mohlo byť 3:0, no chýbalo riešenie niektorých situácií chladnou hlavou. Na opačnom konci boli fázy, kedy nás súper zatlačil, no Peter Lipták dirigoval naše zadné rady s úplným prehľadom, brankár Damián Petra veľa práce medzi žrďami nemal. Moje poďakovanie patrí mojim zverencom a rovnako fanúšikom, sú prosto ´jedničkoví´, takto sa má fandiť svojmu klubu.“ Odkaz adresoval aj do tábora hostí: „Želám všetkým futbalovým nadšencom zo Záborského, aby sa im podarilo splniť cieľ, ktorý si dali na začiatku jarnej časti.“ 

M. Fedorovi dáva pri téme fanúšikovia za pravdu aj hlavný rozhodca Samuel Riják... „Taký výbuch radosti, aký ukázali hrabkovskí priaznivci po druhom gólu som veru dlho nevidel.“ Na konci súboja musel ukázať červenú kartu hosťujúcemu Petrovi Baranovi. „Po záverečnom hvizde išiel okolo mňa hlasitým potleskom vyjadril nesúhlas s mojím rozhodovaním. Mal už predtým žltú kartu, inú možnosť som teda nemal,“ dodal S. Riják.    

Na záver... V najbližšom kole sa nekoná žiaden vzájomný zápas medzi mužstvami prvej päťky. Ak teda nedôjde k žiadnemu prekvapeniu, poradie v TOP 5 by sa meniť nemalo. No všetci hovoria, že futbal nemá logiku a preto sa radšej „majme na pozore“.  

Ján MIROĽA    

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť