fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Hoci sú Sedlice v tabuľke 8. A ligy ObFZ Prešov aktuálne na siedmom mieste, majú druhú najderavejšiu obranu v súťaži. Zopár debaklov im teda dosť uškodilo, jeden schytali napríklad v 3. kole v Kokošovciach, kde prehrali 2:7. Na veľkonočnú nedeľu dali na neho zabudnúť, lebo toho istého súpera zdolali doma 3:1. Bolo to v rámci 14. rundy a veľký podiel na úspešnom výsledku mal autor hetriku Daniel Mitrík. Presadil sa postupne v 11., 28. a 71. minúte (za hostí korigoval na stavu 2:1 Jozef Ličák). Rozprávali sme sa s domácim odchovancom...

Aký je váš pohľad na zápas? Bola to dokonalá odplata za jesenný debakel na ihrisku súpera? Dajú sa nejako porovnať tieto dva súboje?

Stretnutie u nás bolo viac-menej vyrovnané, my sme mali šťastie, že sme svoje šance premenili, aj keď nie všetky. Čo sa týka jesenného duelu, popravde, na výsledok by som si nedokázal z hlavy spomenúť, takže by sa mi asi ťažko porovnávalo.

Koľko seniorských hetrikov máte na konte?

Jeden, čiže ten z nedele. O to väčšiu radosť mám z neho.

Podobali sa góly, alebo bol každý iný?

Prvý padol po peknej akcii, dostal som loptu z čiary do "päťky", spoluhráč predo mnou to nedoklepol, tak ostalo to na mne, chvalabohu sa mi to podarilo. Pred druhým som dostal krásnu loptu za obranu, no ocitol sa až príliš na bránkovej čiare, nuž som si zasekol dvoch obrancov a ľavou nohou prestrelil všetko, čo mi stálo v ceste. Tretí sa podobal predchádzajúcemu, opäť prihrávka za defenzívnu hostí, obišiel som brankára a zakončil do prázdnej brány.

VZ6 4931

Išlo o rutinnú spoluprácu s jedným spoluhráčom, alebo?

Ani nie, tie prihrávky som dostal vždy od niekoho iného.

Ako sa vám javili Kokošovce? V jeseni finišovali excelentne, štyri víťazstvá a skóre 21:4. Teraz v jari dve prehry, skóre 1:9.

Pokúšali sa o nakopávané lopty za obranu, no my sme boli na to dobre pripravení. Až na priamy kop spoza šestnástky, ktorý bol ukážkový rovno do „vinkľa“. Klobúk dole pred jeho exekútorom. Inak, celkovo v zápase boli aj ďalšie možnosti, hlavne na našej strane, ja sám som mal dva, tri, no skúsený brankár súpera sa pri nich vyznamenal. To isté platí aj o našom gólmanovi, ktorý sa navyše mohol spoľahnúť na dobre fungujúcu defenzívu pred sebou.

V jari ste zatiaľ nestratili ani bod...

Všetci sa tešíme z dvoch víťazstiev a sme odhodlaní pokračovať v dobrých výkonoch. Na postup to ani zďaleka nie je, no budeme sa snažiť vyšplhať v tabuľke čo najvyššie.

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť