fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbal počas veľkonočných sviatkov nepozná prestávku. Niektoré nežnejšie polovičky by túto nepísanú tradíciu určite zmenili na oficiálny zákaz futbalu od Zeleného štvrtka až po Veľkonočný pondelok, no zdá sa, že s tým nič nenarobia. A platí to v prípade všetkých hráčov, starých i mladých, od najmladších žiakov, až po mužov, od najzápadnejšej dedinky na futbalovej mape Slovenska, už po tú najvýchodnejšiu. A teda aj v Brezovici a Ľuboticiach. Mládežníci obidvoch obcí sa stretli na Bielu sobotu, aby si zmerali sily v dvoch kategóriách- U13 a U15. Hralo sa v prekrásnom prostredí pod Levočskými vrchmi a teda každému je hneď jasné, kto mal výhodu domáceho prostredia. Poldruha hodiny pred úvodným výkopom prvého z dvoch stretnutí otvára dvere „tribúny“ prezident klubu Vladimír Sudimák. Okrem toho aj hráč A mužstva, tréner mládežníkov... Príprava na dvojzápas znamená „nebáť sa“ metly, zmetáka, prichystať dresy, trenírky, uvariť čaj hráčom aj rozhodcom, k tomu tradičné papierovačky, atď, atď... Prvý muž brezovického futbalu zvláda všetky tieto činnosti s rutinou. Popri tom pohostí návštevu, ktorou je moja maličkosť, šálkou kávy, hoci prichádzam neohlásený. Zastavil som sa len, ako sa hovorí, „na skok“.

V tom čase už prichádzajú na ihrisko prví aktéri prvého duelu. Po nich ďalší a ďalší. Presviedčam sa, že chlapcov v klube učia aj „dobrým mravom“, každý jeden pekne nahlas pozdraví... Je vidieť, že domáci sokolíci sa na súperenie so sokolíkmi od Prešova zjavne tešia. Hrá totiž TJ Sokol proti TJ Sokol, tak to prosto vyšlo.

V momente, keď sa v areáli objaví autobus s chlapcami z Ľubotíc, je isté, že futbal na Bielu sobotu sa hrať bude (... či sa to niektorým ženám páči ale bo nie -😊).  

Škoda, že iné povinnosti mi takpovediac velia pokračovať v ceste domov a tak môžem ponúknuť „len“ predzápasovú reportáž z Bielej soboty, doplnenú o výsledky, strelcov gólov a fotografie, ktorých autorom je V. Sudimák.  

 

Štatistiky:

14. kolo 3. ligy mladších žiakov U13 Východ VsFZ: Brezovica – Ľubotice 1:1, góly: 16. Martin Frimer – 49. Gerard Kopnický. Domáci sú aktuálne na siedmom mieste, hostia o dve priečky nižšie. Súťaž vedie košická Janočko Academy.

Brezovica 1

TJ Sokol Brezovica U13

 

Brezovica 3

Miestni boli na zápasy mládežníkov zvedaví

 

14, kolo 2. ligy starších žiakov U15, Východ VsFZ: Brezovica – Ľubotice 7:0, góly: 27., 30. a 46. Samuel Novýsedlák, 10. a 35. Dominik Sudimák, 43. Šimon Ďurica, 59. Denis Molčan. Domáci sú aktuálne na čele tabuľky, hosťom patrí jedenásta pozícia.

Brezovica 4

Momentka zo zápasu U15

 

 

Brezovica 2

Radosť po víťaznom zápase U15

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť