fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V 8. A lige ObFZ Prešov je po víkende vedúci trojlístok Radatice (26 bodov), Fričovce (26), Solivar (25, má o zápas menej) v „minitrháku“. Štvrtá Ruská Nová Ves stráca na tretí tím päť bodov. Či je bodové mango na aspoň bronzovú medailovú priečku zmazateľné, to ukážu ďalšie jarné výsledky.

Každopádne, hráčov Ruskej Novej Vsi ich ostatné vystúpenie určite povzbudilo snahe o dosiahnutie lepšieho umiestnenia. Povestná trinástka (rozumej 13. kolo) im smolu nepriniesla... Naopak, v stretnutí s Kokošovcami im vyšlo skoro všetko, o čo sa za 90 minút pokúsili. Výsledok 6:0, po polčase 2:0, je toho dôkazom. Súpera „načali“ po polhodine hry, v predposlednej minúte prvého polčasu im pomohol gól do šatne. Ďalší presný zásah necelú minútu po výmene strán ešte viac – 3:0. Štvrtý gól by mohli venovať českej hokejovej legende Jaromírovi Jágrovi, pretože ho dosiahli v 68. minúte. A platí to aj o ďalšom góle v 71. minúte, ktorý by zasa mohol patriť Rusovi Jevgenijovi Malkinovi, ktorý hráva v Pittsburghu. To ale nie je všetko, konečnú podobu výsledku dali domáci v 87. minúte a 87-ku zasa nosí na drese iná ľadová hviezda a to Kanaďan Sidney Crosby, ktorý tiež háji farby „tučniakov“.

VZ6 0998

Toľko k futbalovo – hokejovému menu, ktoré, okrem iného, ponúkol jeden zo zápasov Prešovského okresu. V ďalších riadkoch sme ponúkli priestor trénerovi víťazného celku Lukášovi Velánovi – už iba na futbalovú tému: „Do tridsiatej minúty boli Kokošovce veľmi nepríjemné. Nepúšťali nás do žiadnej kombinácie, na svojej polovici boli jednoznačnými pánmi. Až po prvom góle sa to zlomilo a mohli sme hrať to, čo sme si pred úvodným výkopom v kabíne povedali.“ Na ihrisku zažiarili trojgólový Filip Fečo a Dvojgólový Daniel Sabol. Raz sa v koncovke presadil Tomáš Drozda. „Vsadili sme na hráčov, o ktorých sme vedeli, že odmakali celú prípravu, plus na troch mladíkov z kategórie U19. Jedným z nich bol F. Feč, ktorého by som, spolu s D. Sabolom a brankárom Michalom Gajdošom, značil za hráčov zápasu. A ideme ďalej, v nastúpenom trende by sme chceli pokračovať v Petrovanoch.“

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť