fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Vojna u našich východných susedov si vyberá krutú daň. Straty na životoch a zdraví sú jej najbolestivejšou podobou, športové kluby zasa pocítili daň v inom „rozmere“. Mnohé, vrátane futbalových, prišli o ukrajinských študentov, ktorí hrávali predovšetkým v nižších súťažiach. V FK Rozvoj Pušovce sa museli zmieriť so stratou Dmytra Leshka, hráča, ktorý prišiel do mužstva počas zimnej prestávky . V prípravnom období sa ukazoval vo výbornom svetle. „Darilo sa mu v koncovke, ako sa hovorí, mal nos na góly. Potom išiel na prázdniny domov a už sa nevrátil. Musel narukovať. Nevieme o ňom nič, nehlási sa, ani cez sociálne siete,“ informoval tréner Ján Čížek. Ešte dodal, že D. Leshko bol študentom 4. ročníka SSOŠ v Giraltovciach, mal v pláne pokračovať vo vzdelávaní na vysokej škole v Prešove.

4 ka

Iný je príbeh ďalšieho ukrajinského legionára Daniela Džemilova, ktorý pochádza až z Krymu a po vypuknutí vojny musel pre uzavreté hranice preletieť pol Európy, aby sa dopravil na Slovensko. Veľmi sa tešil na nedeľňajšie stretnutie s Vyšnou Šebastovou, avšak pre bolesť nohy nakoniec nemohol nastúpiť. Podľa J. Čížeka nie je zvyknutý na umelú trávu, na ktorej Pušovčania hrávali prípravné duely. „On zasa tvrdil, že ho dala dole zima, na akú z domu nie je zvyknutý. Nech už je to tak, alebo inak, aj s ním som rátal do základnej zostavy v strede poľa. Všetko je ale nakoniec aj tak zlé.“

V Pušovciach sa na tréningoch objavovali ešte ďalší dvaja mladíci spoza východných hraníc. „Išlo o dobrých kamarátov Dmytra a Daniela, chceli iba trénovať, nuž sme nevideli dôvod, prečo by sme im mali brániť v športovej aktivite. Pravdou je, že na Slovensku by sme sa mali mládeži venovať oveľa viac, no chýba tu celková systematická podpora športu, čo sa nám čoskoro odrazí na zdraví národa,“ vyslovil na záver neveselú prognózu J. Čížek.

Ján MIROĽA    

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť