fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V 14. kole 6. ligy ObFZ Prešov tretia Terňa zakopla v Uzovskom Šalgove 1:2, na jej konte zostalo 29 bodov. Dvojica súperov v tabuľke nad ňou je tak razom v „minitrháku“. Vedúca Dulova Ves (34 bodov) totiž vyhrala nad Pečovskou Novou Vsou 9:0, druhá Brezovička (33 bodov) zvíťazila na ihrisku TJ Sokol Ľubotice B 5:3.

V Ľuboticiach viedli domáci už 2:0, no hostia otočili na 2:4. Jedenásť minút pred koncom sa skóre menilo na 3:4, no posledné slovo mal v 86. minúte papierový favorit – 3:5. Oslovili sme trénera Brezovičky Jozefa Telepáka...

Váš pohľad na zápas...

Podľa mňa sme boli od prvej do poslednej minúty lepším mužstvom. Nehralo sa na kvalitnom trávniku, napriek tomu sme sa snažili ukázať kombinačný futbal, čo sa nám aj podarilo. Takže, z mojej strany spokojnosť. Tým však nechcem nijako znižovať dojem, aký na mňa urobilo domáce mužstvo. Je mladé, behavé, doplnené skúsenými hráčmi. Ak budú hrať aj ďalšie majstráky v tomto zložení, potrápia každého a určite sa posunú v tabuľke vyššie.

Prvou hviezdou zápasu bol bezpochyby autor hetriku Peter Michalek. Ešte predtým, ako za stavu 2:2 rozbehol svoj gólostroj (na 2:3, 2:4 a 3:5), ste úspešne zrealizovali penaltu. No tú kopal niekto iný...

Áno, jedenástky má u nás takpovediac na starosti Miroslav Kaleja, držíme sa toho a vychádza nám to. Čo sa týka P. Michaleka, bolo vidieť, ako mu zápas sadol, vsietil tri pekné góly. Takto si predstavujem jeho prínos pre mužstvo. Bol naším rozdielový hráčom, zároveň však musím vyzdvihnúť tiež výkon celého mužstva.

VZ6 8589

Naopak, chváliť nebudete Dávida Červeňáka? Najprv žltá karta za sácanie, hneď na to červená za hrubé nešportové správanie. Všetko sa to udialo v 57. minúte. Čo poviete na margo jeho prehreškov a oslabenia kolektívu?

Nechal sa zbytočne vylúčiť ako malý chlapec. Nezvládol emócie, možno bol frustrovaný z toho, že za stavu 2:4 nevyužil šancu, keď išiel sám na domáceho brankára. Namiesto zvýšenia náskoku nás ale oslabil a ponúkol súperovi možnosť vrátiť sa do zápasu. Tak sa neskôr aj stalo, inkasovali sme na 3:4, no našťastie pre nás prišla v závere stretnutia definitíva na 3:5 na opačnom konci.

Zaujal aj vlastný gól vášho obrancu Lukáša Pekára na 2:0 pre Ľubotice?  

Padol po domácej štandardnej situácii, chcel loptu odkopnúť do bezpečia, namiesto toho ju nasmeroval do našej brány. Stáva sa... Pomohlo nám, že už o tri minúty sa nám podarilo upraviť na 2:1.

       

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť