fbpx


Meniny dnes: zajtra:

OŠK Kapušany vs. ŠK v obci Chmeľov. Dvojica klubov 7. ligy ObFZ Prešov, ktoré dal žreb dokopy v prvom kole sezóny 2021/22 a teda aj v premiére jarnej časti, ktorá bola na programe včera. Zápas sa skončil výsledkom 1:3.

Zaujímavosť sa núka hneď pri prvom pohľade do štatistík. Do prestávky padli štyri góly, po výmene strán ani jeden. Skóre otvoril v 22. minúte Patrik Marcinko, presne po polhodine zvýšil na 0:2 Vladimír Polča. Domáci sa rýchlo vrátili do zápasu, v 32. minúte znížil Adrián Anderko a keď sa schyľovalo k záveru prvého polčasu udreli ešte raz Chmeľovčania – v 45. min upravil na 1:2 Jaroslav Bakalar.

VZ6 6410

Domáci tréner Matúš Čisarik už skôr v médiách avizoval, že zimná príprava nebola ideálna, že niektorých hráčov trápili zranenia. A akoby toho nebolo dosť, pred úvodným výkopom ohlásil pozitívny test na covid Martin Masrna a doma musel ostať v karanténe aj jeho otec Igor. „Vyhovárať sa na nič nebudeme. Súper bol v prvom polčase lepší, dokázal trestať naše chyby.“ Cez prestávku sa v kabíne snažil svojim zverencom skôr dohovoriť, akoby mal riešiť hernú krízu zvýšeným hlasom. Ako sa neskôr ukázalo, bola to správna voľba. „Chlapci začali napádať, hra sa vyrovnala, mali sme aj šance, no priblížiť sa hosťom nejakým gólom sa nám nepodarilo. Napriek tomu som sa chlapcom po skončení duelu poďakoval za bojovnosť.“

Ako sa M. Čisarik na záver rozprávania vyjadril, súboje medzi obcami, ktoré sú od seba vzdialené len zopár minút cesty autom, berú v obidvoch táboroch skôr priateľsky, ako by mali klásť dôraz na slovné označenie derby. Na záver sme sa opýtali na šance Chmeľova v mikrosúboji so štvorlístkom Záborské, Malý Šariš, Brezovica, Hrabkov. „V osobe Jozefa Semančíka majú na trénerskom poste kvalitu. Hovorím to z vlastnej skúsenosti, bol som v žiackom a neskôr aj v seniorskom veku jeho zverencom. No jednoznačne favorizovať kohokoľvek je predčasné. Záleží od každého z týchto mužstiev, ako zvládnu tento boj,“ dodal na záver M. Čisarik.  

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť