fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Čo sa udialo v kluboch 7. ligy počas zimnej prestávky? Všetko podstatné v nasledujúcich riadkoch...

 

FK Záborské

Prišli: Róbert Grejták, Arthur Hlukhota (obaja určitý čas nehrali).

Odišli: Lukáš Renčko (Vyšná Šebastová)

Miloš Baran, hrajúci prezident klubu: Okrem nových hráčov - a pracujeme aj na príchode ďalších - máme aj nového trénera, ktorým sa stal Michal Baka. Dohodli sme sa na jeho pôsobení do konca sezóny. Cieľom je postup do 6. ligy, pred sebou máme trinásť dôležitých zápasov, musíme sa pripraviť na to, že každý súper bude nepríjemný.

 

Inter Roma Ostrovany

Prišli: František Bilý, Ján Kaleja (obaja z Brezovičky)

Odišli: nikto

Rastislav Popuša, tréner: Okrem dvojice navrátilcov sme káder rozšírili o piatich odchovancov. Niektorí hráči, hoci mali ponuky z iných klubov, zostali, čo ma teší. Čo sa týka jari, verím, že jesenné problémy so skladaním zostavy sa nezopakujú. Že pre hráčov bude cťou obliekať dres Ostrovian. Bodaj by to platilo aj o brankárskom poste, ktorý je u nás najpálčivejší. Futbalom sa chceme baviť, hrať ho pre radosť.     

 

 

TJ Družstevník Jakubovany

Prišli: Matej Jusko, Šimon Kožár (obaja z Medzian)

Odišli: Alexander Radačovský (Ražňany)

Ján Farkaš, tréner: V jeseni sme dostali pomerne veľa gólov a preto vznikla nutnosť posilniť predovšetkým zadné rady. S M. Juskom som niekedy hrával v Uzovciach, ide o urasteného stopéra s dobrou rozohrávkou. A. Radačovský vyslovil želanie zahrať si v jednom drese s kamarátom Tomášom Molčanom, nuž sme mu vyhoveli. V jari by sme sa chceli pohybovať v hornej polovici tabuľky, musíme sa však naučiť vyhrávať zápasy, čo nebude jednoduché.

 

 

TJ Sokol Jakubova Voľa

Prišli: Nikto

Odišli: Nikto

Tomáš Futej, hrajúci tréner: Hlavným cieľom je záchrana. Siedmu ligu si chceme zaslúžiť, máme to vo vlastných rukách a je v našich silách to dokázať. Musíme však menej inkasovať a tiež byť lepší v zakončení. Zimnú prípravu nepodceňujeme, chlapci sa v nej dostatočne angažujú. Atraktívnym futbalom chceme prilákať na naše zápasy ďalších fanúšikov – nielen z našej obce, no aj z okolice.

 

 

FFK Fričovce

Prišli: Nikto

Odišli: Marián Sabol (práca v zahraničí)

Dušan Vysočan, tréner: Netvrdím, že nepracujeme na príchodoch troch, štyroch posíl, no mená je predčasne prezrádzať, kým to nie je na papieri. Ciele? Nedopustiť, aby Fričovce vypadli do najnižšej súťaže. Som príjemne prekvapený z prístupu chlapcov v príprave, tlačí nás však topánka na brankárskom poste. Dlhodobý problém je teda teraz ešte vypuklejší, než bol predtým. Napriek tomu veríme, že boj o záchranu bude úspešný.  

 

VZ6 4880

 

 

TJ Sokol Hrabkov

Prišli: Norbert Scepaník (Veľký Šariš), Peter Haľko (Kojatice), navrátilci: Peter Janiga, Samuel Janiga, Kristián Janiga, Ivan Tomečko, Richard Senderák, Peter Stahovec, Tomáš Vargoško (všetci po vyliečení dlhodobých zranení)

Odišli: Marek Konečný (Veľký Šariš)

Marián Fedor, tréner: Chceme predovšetkým zastabilizovať káder na dlhšie obdobie. Dávať čo najviac priestoru odchovancom. V neposlednom rade hrať pre oko diváka. Keď sa ma niekto opýta na, Klamal by som, keby som tvrdil, že nemáme záujem o vyššiu súťaž... Čo ma však mrzí, výsledky sa nerodia len na ihrisku a to nie je dobre. 

 

 

ŠK v obci Chmeľov

Prišli: Nikto

Odišli: Samuel Pankuch (práca v zahraničí)

Jozef Semančík, tréner: Máme za sebou úspešnú jeseň a v nastúpenom trende chceme pokračovať. Zároveň zlepšovať niektoré herné činnosti, udržať dobrú náladu v kabíne, pozitívny vzťah k obci a futbalu v nej. A v neposlednom rade sa vyhýbať problémom, ktoré postihujú mužstvá v našom okolí.

 

 

FK Drienov

Prišli: Nikto

Odišli: Nikto

Ján Longauer, tréner: Máme jediný cieľ a to záchranu v súťaži.

 

 

TJ Šľachtiteľ Malý Šariš

Prišli: Patrik Fedor (Chminianska Nová Ves), Jozef Antol (Svinia, v štádiu riešenia), Radovan Jurčišin (Hermanovce, v štádiu riešenia)

Odišli: Ivan Kapustei (Vyšná Šebastová), Jozef Vargovič (Demjata), Pavol Katuščák (Terňa, v štádiu riešenia)

Rastislav Janek, hrajúci tréner: Čaká nás ťažká jar, resp. žreb, zo 14 zápasov až 9 na ihriskách súperov. Záborské, Hrabkov, Brezovica, Chmeľov, či Gregorovce body doma nepúšťajú. Navyše, kľúčoví hráči Filip Marton a Tomáš Liščinský sú dlhodobo zranení. Chceme hrať pekný futbal pre oko divákov a pohybovať sa v tabuľke čo najvyššie.

 

 

FK Brezovica

Prišli: Tomáš Hlad

Odišli: Nikto

Tadeáš Jacko, kapitán mužstva: Prestupové obdobie stále trvá, nie je však vylúčené, že k nám do jeho skončenia ešte niekto nový príde. Jeseň nám nevyšla podľa predstáv, no naše ciele sú tie najvyššie. Čaká náš teda ťažká jar, v ktorej sa budeme snažiť od zápasu k zápasu postupne skresávať šesťbodovú stratu na vedúce Záborské.

 

 

OŠK Kapušany

Prišli: Nikto

Odišli: Nikto

Matúš Čisarik, tréner: V spodnej polovici tabuľky nám patrí najvrchnejšia priečka. Nie je to zlá vizitka, no vzhľadom na ďalšie zranenia, ktoré sa v mužstve objavili, prihliadnuc na obmedzujúce okolnosti súvisiace prácou niektorých hráčov mimo regiónu, je ťažko pomýšľať na výrazný posun hore. Naším cieľom je teda udržať si aktuálne ôsme miesto.

 

 

ŠK Gregorovce

Prišli: Michal Beliš (Malý Lipnik), Tomaš Molčan (Sabinov), Ivan Durkáč (Miklusovce), Alexander Radačovský (Sabinov). Ďalšie príchody v štádiu riešenia.

Odišli: Nikto

Marek Sobota, prezident klubu: S novým trénerom, ktorým sa stalMichal Horoščak, chceme skončiť do piateho miesta.

 

 

TJ Budovateľ Žehňa

Prišli: Slavomír Lukáč (Hrabkov)

Odišli: Marek Ferko (Raslavice), Ján Galdun (Janov)

Erik Ševčovič, hrajúci tréner: Pre spresnenie uvediem, že pracujeme na príchode dvoch hráčov, no keďže to nie je zatiaľ administratívne doriešené, mená hovoriť nebudem. Cieľ je jasný, zachrániť sa v siedmej lige a angažovaním mladých hráčov znížiť dosť vysoký vekový priemer mužstva.  

 

 

FK Družstevník Víťaz

Prišli: Jakub Majirský (Ľubotice), Patrik Vojtaško (1. FC Tatran Prešov)

Odišli: Samuel Samseli (Široké, Marek Čajka (Ruská Nová Ves)

Peter Stašík, hrajúci prezident klubu: Prioritou je zachovať siedmu ligu pre našu obec. Bude to náročné, ale pevne verím, že je to v schopnostiach našich mladých hráčov. Žreb nemáme ľahký, no popasujeme sa aj s touto nepriazňou. Koniec koncov nič iné nám neostáva.

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť