fbpx


Meniny dnes: zajtra:

ZŠ Vyšná Šebastová

Prišli: Lukáš Renčko (Zaborské), Ľubomír Švec (Šarišské Sokolovce), Ivan Kapustej (Malý Šariš). V štádiu riešenia je ešte jeden hráč použiteľný do zálohy aj útoku.

Odišli: nikto

Milan Duda, tréner: Cieľom je udržať sa na aktuálnej piatej priečke, prípadne sa pokúsiť postúpiť o dve miesta vyššie. Už v jeseni sme začali zapracovávať do mužstva dorastencov a v tomto trende chceme pokračovať aj v jari.

 

TJ Rozvoj Pušovce

Prišli: odchovanci z vlastného dorastu.

Odišli: niektorí starší hráči skončili s futbalom. 

Ján Čížek, tréner: Žiaľ, štvorica Ukrajincov študujúcich na SOU Giraltovce, sa po skončení prázdnin nemôže vrátiť, čo nás veľmi mrzí. Ceníme si preto prístup 48-ročného Milana Anderka, ktorý napriek pokročilému futbalovému veku naplno zarezáva v príprave. Cieľom je záchrana, no nevyvyšujeme ju nad dlhodobú koncepciu, ktorou je vytvorenie maximálneho priestoru pre mladých hráčov. Prostredie na postupné napredovanie futbalu v Pušovciach je prajné.

 

TJ Družstevník Hermanovce

Prišli: nikto

Odišli: Radovan Jurčišin (Malý Šariš)

Vladimír Karabinoš, prezident klubu: Predovšetkým musíme stabilizovať káder, keďže v dnešnej situácii je najpálčivejším problémom dať v nedeľu dohromady jedenásť hráčov. Chceme skončiť čo najvyššie a zabezpečiť si miestenku v Letnom pohári.  

 

TJ Sokol Brezovička

Prišli: niektorí hráči sú v štádiu riešenia, zatiaľ ale nič definitívne

Odišli: Ján Kaleja (Ostrovany), František Bilý (Ostrovany).

Jozef Telepák, tréner: Cieľom je udržať v Brezovičke futbal, mať dobrý pocit z toho čo robíme. V neposlednom rade naďalej baviť divákov predvedenou hrou a v každom jarnom stretnutí potrápiť každého súpera.

TŠK Terňa

Prišli: Lukáš Pribula (Šarišské Michaľany), Juraj Vaško (Záhradné), v štádiu riešenia je Pavol Katuščák (Malý Šariš) 

Odišli: nikto

Peter Záhradník, hrajúci tréner: V kolónke odchodov síce nie je žiadne meno, no pre pracovné povinnosti v zahraničí nám budú dlhšie chýbať Dávid Adamčo aj Róbert Senderák. Pre zdravotné problémy zasa Adrián Pecuch. Čo sa týka cieľov, áno poškuľujeme po najvyšších priečkach, ktoré pre nás nie sú nereálne,  no chlapci musia pochopiť, v čom je sila kolektívu, a zároveň, o čom sú pokyny trénera. Keď sme toto v jeseni dodržiavali, naše mužstvo sa ukazovalo ako jedno z najkvalitnejších v súťaži, všetci sme si futbal užívali a súperi boli bezmocní. 

 

TJ ŠM Dulova Ves

Prišli: Borisovi Guman (Raslavice), Martin Kapráľ (Ľubotice)

Odišli: nikto

Michal Dubecký, tréner: Ak mám hovoriť za seba, bol som už raz súčasťou manšaftu, v ktorom sa o ničom inom než o postupe nehovorilo. A vyšlo to presne naopak. Takže, budeme sa baviť najskôr o peknom futbale pre ľudí, o vylepšovaní podmienok pre rozvoj futbalu v našom areáli. No a keď sa nám bude dariť aj získavať potrebné body, konečnému víťazstvu v súťaži sa brániť nebudeme.

 

VZ6 7545

 

TJ Družstevník Žipov

Prišli: nikto

Odišli: nikto

Patrik Biatt, tréner: Žiaľ, z Ukrajiny sa nevrátil legionár Yan Zeikan. Ozval sa, že už dostal zbraň a... Ostatné hovoriť netreba. Pozdravuje chlapcov, verí v návrat na Slovensko, na dobrú partiu v kabíne Žipova. My žijeme tiež v nádeji, že sa všetko na dobré obráti. Čo sa týka našich cieľov, ambície postúpiť vyššie nemáme. Mužstvo je síce skúsené, no nie najmladšie. A s omladením je to dnes ťažké. Sme vďační každému fanúšikovi, ktorý nás prišiel v jeseni povzbudiť či už doma alebo vonku. Veríme, že nám ostanú naklonení aj v stretnutiach jarnej odvety.

 

TJ Sokol Šarišské Sokolovce

Prišli: Ľubomír Valenčin (Medzany), Martin Jusko (Hubošovce)

Odišli: nikto

Marián Karabinoš, tréner: Budeme spokojní, keď si udržíme aktuálne ôsme miesto. Dôležitý bude začiatok jari, aby sme zbytočne neprišli o body. Toto si musia všetci hráči uvedomiť, ísť naplno. A, samozrejme, dôležité je aj zdravie.

 

FK Dubovica

Prišli: nikto

Odišli: nikto

Tomáš Šimko, hrajúci tréner: Zapojili sme do prípravy dorastencov, ktorých budeme využívať aj na zápasy. Jar bude veľmi ťažká. Chceme sa vyhnúť bojom o záchranu. Dôležitý bude začiatok, aby sme nazbierali nejaké body a nestrachovali sa v závere súťaže. Verím, že to zvládneme.

 

FK Uzovský Šalgov

Prišli: nikto

Odišli: nikto

Ján Slaninka, tréner: Všetky podstatné prestupy a hosťovania sme uskutočnili ešte v letnom termíne. Po obnovení futbalu v Šarišských Michaľanoch sa do materského klubu vrátili Lukáš Štofaník a Matúš Kovaľ, v priebehu jesene aj brankár Kamil Klembara. Túto veľkú stratu sme potrebovali eliminovať. Podarilo sa nám angažovať Petra Mačuru z FK Veľaty a troch odchovancov sabinovského futbalu – Martina Molčana, Michala Kočiša a Miroslava Cárika. Zimné prestupové obdobie končí 31. marca, stále monitorujeme voľných hráčov, ktorí by mohli a chceli reprezentovať našu obec. Momentálne disponujeme 20 členným kádrom, ktorý, ak by bol pokope a zdravotne v poriadku, tak by bol medzi elitou tejto súťaže. Žiaľ, realita je taká, že naše výkony a umiestnenie v tabuľke sú ovplyvňované pracovnými povinnosťami hráčov, navyše túto sezónu aj početnými zraneniami. Preto aj cieľ je skôr skromný, udržať  sa v 6. lige. Uzovský Šalgov nie je veľká obec, má okolo 650 obyvateľov, ale futbal v nej má svoju históriu. Po materiálnej a technickej stránke je klub dobre zabezpečený. Najväčší problém je, a v budúcnosti bude, predovšetkým personálny – hráčsky. Vieme pripraviť podmienky, ale nedokážeme z vlastných radov doplniť A mužstvo. Preto sme vďační všetkým hráčom z blízkeho okolia, ktorí chcú reprezentovať našu obec.

 

TJ Nemcovce

Prišli: nikto

Odišli: nikto

Štefan Mihalík: Cieľ? Budem stručný, no jednoznačný – urobiť všetko pre záchranu v súťaži.

Pozn. aut.: V hráčskom kádri bez zmien, no zarezonovala informácia o tom, že dlhoročný aktívny funkcionár Vladimír Botko už nie je prezidentom klubu. 

 

TJ Slovan Pečovská Nová Ves

Prišli: nikto

Odišli: nikto

Tomáš Tall, hrajúci tréner: Úplných novicov v kádri nemáme, no dali sme priestor vlastným dorastencom, čo je pre nás prioritou. Aj niektorí zranení hráči sa chvalabohu dávajú postupne do poriadku. Cieľom je horná polovica tabuľky, možno aj prvá trojka. Uvidíme... 

 

TJ Sokol Ľubotice B

Prišli: nikto

Odišli: Jakub Majirský (Víťaz)

Jozef Komka, tréner:  Cieľom v jarnej časti je konsolidácia kádra, zlepšenie herného prejavu a následne zlepšenie postavenia v tabuľke. Najvyššou prioritou je prilákanie divákov do hľadiska.

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť