fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalistom Hrabkova sme sa venovali v 35. kole zimnej ankety Jedenástka roka 2021. Na otázky vtedy odpovedal jeden z členov výboru TJ Sokol Marek Lipták. Témou bolo predovšetkým jesenné účinkovanie A mužstva v siedmej lige ObFZ Prešov, ktoré je dnes už ale minulosťou. Najbližšiu budúcnosť, teda jarnú časť sezóny 2021/22, má „na starosti“ nový muž na lavičke Marián Fedor. Trénerom sa stal oficiálne 5. januára tohto roku, no pre Hrabkovčanov nie je žiadnou neznámou. „Povedal by som, že s týmto manšaftom som duchom už relatívne dosť dlho. Dôvodom je spolupráca medzi tunajšou TJ a ŠK Svinia založená na spojenom dorasteneckom mužstve, ktoré trénujem a štyria hráči z tohto kolektívu hrávajú aj za ´áčko´ Hrabkova,“ objasnil jeden z dôvodov nedávno spečatenej dohody prvý muž realizačného tímu seniorov TJ Sokol Hrabkov. Svojich zverencov si „oťukol“ už v jesennej časti, keď ich v dvoch majstrovských stretnutiach viedol ako zastupujúci kormidelník. Obidva duely spoločne s hráčmi zvládli, Drienov zdolali doma vysoko 4:0 a rovnakým pomerom gólov sa skončilo aj meranie síl v Jakubovej Voli. Aj vďaka týmto dvom víťazstvám sa Hrabkovčania mohli pochváliť najlepším útokom, v trinástich dueloch sa trafili medzi žrde až 45-krát.

Čím si M. Fedora získali funkcionári TJ Sokol? „Spoločnou filozofiou zameranou na uprednostňovaní mladých futbalistov, prioritne odchovancov. Takú zdieľame spoločne, oni aj ja. V  kategórii U9 máme registrovaných dvadsať chlapcov, čo je veľmi potešiteľné číslo. Keď si vychováte čo najviac kvalitných hráčov, odpadne vám do budúcna množstvo starostí, neraz existenčných. Veľkým plusom pre rozvoj futbalu v tejto obci je podpora zo strany obecného úradu, ktorá ide ruka v ruke s obetavou prácou funkcionárov.“

Hrabkov vstúpi do jarnej časti sezóny nie iba s novým trénerom, no pribudli aj noví hráči. Útočníci, Norbert Scepaník z Veľkého Šariša a z Kojatíc Peter Haľko. „Mňa však najviac tešia príchody navrátilcov – Petra Janigu, Samuela Janigu a Kristiána Janigu. Ďalej Ivana Tomečka, Richarda Senderáka, Petra Stahovca a Tomáša Vargoška.“ Z mužstva neodchádza nikto.

Hrabkov A zima 21 22

TJ Sokol Hrabkov. V hornom rade zľava: tréner Marián Fedor, Norbert Scepaník, Rastislav Holub ml., Jozef Marušák, Peter Lipták, Martin Stavač, Peter Janiga, Ivan Tomečko, Richard Senderák, Norbert Marušák, Kristián Janiga, kustód Matej Švec. V dolnom rade zľava: Damián Petra, Rastislav Holub st., Dominik Kuchár, Dávid Holub, Tibor Šelemba, Peter Stahovec, Patrik Lipták, Samuel Janiga, Richard Harničár. Chýbajú: Kevin Konečný, Marián Marcinčin, Peter Haľko a Richard Marušák.

 

Čo sa týka cieľov, M. Fedor, ako sa vyjadril, má v pláne zastabilizovať káder na dlhšie obdobie. „A tým pádom dávať čo najviac priestoru odchovancom. V neposlednom rade hrať pre oko diváka. Keď sa ma niekto opýta na vyššiu súťaž, klamal by som, keby som tvrdil, že nemám záujem. Čo ma však mrzí, výsledky sa nerodia len na ihrisku a to nie je dobre.“  

Prípravné zápasy A mužstva TJ Sokol Hrabkov:

TJ Kluknava- Hrabkov 10:12

Hrabkov - Veľký Šariš (st. dorast) 4:1

Hrabkov – Radatice 6:5

Hrabkov – Margecany 3:0

  1. 2. Hrabkov - Kojatice
  2. 3. Hrabkov – Vyšná Šebastová
  3. 3. Hrabkov - Terňa
  4. 3. Hrabkov – Haniska

Všetky na umelej tráve v Sabinove.

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť