fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Sériu 48 príspevkov na túto tému dnes ukončíme rozhovorom s hrajúcim trénerom TJ Slovan Pečovská Nová Ves Tomášom Tallom.

V 6. lige ste skončili po jeseni na siedmom mieste. Spokojný?  

Veľmi spokojný. Počas niekoľkých uplynulých ročníkov sme zimovali v spodnej polovici tabuľky, teraz je to naopak. Nazbierali sme dosť bodov, aj keď si myslím, že ich mohlo byť ešte o trochu viac. Mužstvo dospelo a hlavne v ostatných zápasoch podávali hráči vyrovnané výkony, inkasovali sme menej gólov v porovnaní so začiatkom sezóny.

Tri najzaujímavejšie zápasy z vášho pohľadu.  

Najprv spomeniem dve domáce vystúpenia, proti Uzovskému Šalgovu (3:1) a proti Ľuboticiam (2:0). V obidvoch nám pre pracovne povinnosti chýbal brankár Dominik Kovaľ, zastúpiť ho musel stredopliar Marek Straka. Hráčov v týchto dueloch zdobila zodpovednosť, súdržnosť, dobré bránenie, blokovanie striel, „náhradného gólmana“ niekoľko zákrokov, ktorými mužstvo podržal.

Za zmienku určite stojí aj domáci súboj so Šarišskými Sokolovcami, v ktorom sme vďaka výbornému úvodu viedli 2:0 a to ešte zahodili zopár dobrých možností, najväčšiu Adam Stracenský, keď nepremenil pokutový kop. A na začiatku druhého polčasu sa nám to všetko vypomstilo, hostia tromi gólmi otočili vývoj. Našťastie, naši chlapci ukázali až do konca poriadnu dávku súdržnosti a bojovnosti, burcované kapitánom Erikom Liptákom dokázalo nakoniec strhnúť víťazstvo na svoju stranu - 4:3.

Lídri na súpiske Pečovskej Novej Vsi?

Mužstvo je dosť vyrovnané, snažím sa, aby skúsenejší pomáhali mladším a menej skúseným, aby všetci takto napredovali. Nebudem nikoho menovať, chlapci sami vedia, aké majú úlohy a ide hlavne o to, že sme jeden tím a ťaháme za jeden koniec povrazu

Cítite podporu fanúšikov?   

Sme veľká obec, návštevnosť je na slušnej úrovni, čo ma teší. Aj keď, na druhej strane vieme, ako to na dedinách chodí a niektorí, keď sa nedarí, vedia byť niektorí ľudia dosť nepríjemní. Výraznú podporu si užívame aj na zápasoch vonku, naposledy v Pušovciach, čo je relatívna diaľka, nás prišlo povzbudiť množstvo našich fanúšikov.

VZ6 9672

Jedenástka roka 2021 6. ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4 - 2)?

K jedenástke roka sa nebudem nijako vyjadrovať, ak bude oficiálna, tak tam uvidíte môj vyber. Futbalistu roka tiež neviem jednoznačne určiť, keďže nie som na všetkých zápasoch. No viem, kto je pre mňa funkcionárom roka a to je môj otec, ktorý vedie futbal v našej obci,  dáva do toho všetko aj na úkor svojho voľného času, vytvára nám skvele podmienky, pomáha chlapcom nielen pri futbale, ale často aj v osobných veciach, za čo mu všetci za ďakujeme.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť