fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s trénerom ŠK Sedlice Lukášom Timkom. Jeho zverenci zimujú v 8. A lige na desiatom mieste.

Asi nikto nie je spokojný, keď je predposledný... Vy?

Určite nie sme spokojní, dve víťazstvá sú veľmi málo. Tiež platí, že pri takej dochádzke to ani nemohlo byť lepšie. A pritom, keby sme boli nastupovali na zápasy v najsilnejšom zložení, najlepšia trojka po jeseni by nám asi neušla. V stretnutiach, keď sme mali na dosah minimálne bod, prípadne niekedy aj všetky tri, nám chýbal práve ten jeden, dvaja rozdieloví hráči, inokedy zas kúsok šťastia.

Tri zápasy, ktoré boli niečom iné?

Derby s Miklušovcami, v ktorom sme zvíťazili 2:1. Hralo sa bojovne, s nesadením od prvej do poslednej minúty. Viedli sme 2:0, no po tom, čo hostia znížili, sa vývoj zdramatizovali, nikto nikomu nedaroval ani jednu loptu, ani jeden meter ihriska. Na stave 2:1 sa už ale nič nezmenilo.  

V Petrovanoch sme boli domácim vyrovnaným súperom až do konca. V niektorých úsekoch prvého polčasu dokonca o niečo lepší, no góly dával súper. Cez prestávku sme si povedali, že do piatich minút musíme znížiť, čo sa nám aj podarilo. Za stavu 3:1 sme mali potom asi dvadsať minút výraznú prevahu, hrali na útočnej polovici, no zlomil nás gól na 4:1. Nám sa podarilo už len korigovať v predposlednej minúte na konečných 4:2.

Na ihrisku v Kapušanoch sme proti Solivaru nastúpili iba desiati. Po polhodine hry bol stav 2:0 v náš prospech, keď z troch protiútokov využili naši hráči dva. Favorit však o dve minúty znížil, a v druhom polčase dvomi gólmi otočil vývoj na konečných 3:2. V samom závere stáli proti sebe jeho šťastie a naša smola, keď lopta skončila na brvne solivarskej brány. Škoda, za predvedený výkon sme si remízu zaslúžili. No hlavne, efektivitu zakončenia z prvého dejstva tohto stretnutia by sme si mali preniesť do zápasov jarnej časti.  

Lídri vo vašej kabíne i na ihrisku...

Máme ich viacerých, spomeniem Dávida Kotuliča, Michala Rončíka, Adriána Amricha, Daniela Mitríka. Podľa mňa by sa dokázali uplatniť aj vo vyššej súťaži.

Fanúšikovia Sedlíc pomáhajú?

Z dôvodu rekonštrukcie sme odohrali všetky duely na ihriskách súperov, nuž o tradičnej domácej podpore ako takej sa baviť nemôžeme.  No niektorí neľutovali cestu za nami do obcí z okolice, Miklušoviec, Radatíc, Janova, za čo im ďakujeme.  

V krátkosti, ako budete spomínať na jeseň 2021?

Možno aj ako na najhoršiu, na akú si mnohí pamätajú. Výsledky, dochádzka na zápasy, covid. No aj tak, treba poďakovať chlapcom, ktorí ukázali, čo pre nich znamená hrať za Sedlice. A treba aj veriť, že po páde príde vzostup a to vo všetkých ukazovateľoch.

VZ6 4931

Jedenástka roka 8. A  ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4 - 2)?

Lukáš Varga (Solivar) - Patrik Lorinc (Radatice), Pavol Kandráč (Radatice), Adrián Amrich (Sedlice), Jozef Ličák (Kokošovce) - Michal Rončík (Sedlice), Dávid Kotulič (Sedlice), Peter Karabinoš (Kokošovce), Róbert Bača (Radatice) - Norbert Kulcsár (Radatice), Daniel Mitrík (Sedlice).

Futbalista roka 2021 8. A ligy?

Norbert Kulcsár (Radatice).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť