fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s trénerom TJ Družstevník Radatice Miroslavom Kováčom. Jeho zverenci skončili po jeseni v tabuľke 8. A ligy na prvom mieste.

Lepšie umiestnenie ste si želať ani nemohli.

To nie a preto sa ani nedá vysloviť nespokojnosť. Avšak, nebyť zaváhaní, mohli sme mať ešte viac bodov a pokojnejšiu zimnú prestávku. A navyše, pohľad na tabuľku napovedá veľa. Máme rovnaký počet bodov ako druhé Ličartovce (26) a tretí Solivar má opratí nám ešte zápas k dobru.

Uveďte zápasy, ktoré boli niečím iné než ostatné

S Kokošovcami sme sa stihli v jeseni stretnúť dvakrát a obrali nás o päť zo šiestich možných bodov. Vedeli využiť naše chyby a až sedemkrát trestali našu obranu (doma 4:4, vonku 1:3). Ukázali nám, ako sa efektívne využívajú ponúknuté šance, kde máme najväčšie rezervy, na ktorých musíme popracovať. Práve tieto momenty nás obrali o pohodlné vedenie po jesennej časti.

Stretnutia v Miklušovciach (7:2) a v Janove (7:2) nám naopak ukázali, že vieme premieňať šance.

V dueli so Solivarom (1:1), hoci sme mali v druhom polčase množstvo šancí na strelenie gólu, nás vychytal brankár súpera Lukáš Varga, ktorý podal skvelý výkon a obral nás o dôležité body.

Má vaše mužstvo lídrov?

Sú medzi nami skúsenejší a aj mladší hráči. Všetci ťaháme za jeden koniec povrazu, no tiež platí, že každý z postov má svojho lídra. Nedá sa preto vysloviť len jedno či dve mená. Každý jeden hráč, od brankára až po útočníka, všetci si navzájom dôverujeme a rešpektujeme sa.

Majú Radatice dostatočnú podporu fanúšikov?

Ako v každej obci, aj v našej sú fanúšikovia, ktorí berú zápas ako spoločenskú udalosť, ale sú tu aj takpovediac horlivci. Medzi najväčších určite patrí Ivana Heldáková, ktorá má o tíme, každom hráčovi, ako aj o každom zápase podrobné štatistiky. Nechýbala snáď na žiadnom, či už doma alebo vonku. A pravdepodobne 100 percentnú „dochádzku“ má aj Stanislav Kováč, ktorý sa, okrem iného, stará aj o to , aby bolo naše ihrisko vždy v čo najlepšom poriadku.

Priniesol rok 2021 nejaké novinky?

Kapitán Pavol Kandráč oslávil okrúhlu tridsiatku, Milan Holub vstúpil do stavu manželského. Obom ešte raz želáme všetko dobré. V lete sme sa tradične zúčastnili turnaja v Poľsku, covid síce poriadne okresal našu zostavu, napriek tomu sme obsadili pekné druhé miesto.

VZ6 0578

Jedenástka roka 2021 8. A ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4 – 2).

Lukáš Varga (Solivar) - Patrik Lorinc (Radatice), Martin Jakubčo (Solivar), Pavol Kandráč (Radatice), Tomáš Bugoš (Radatice) - Marek Foriš (Radatice), Ľuboš Tomko (Ličartovce), Lukáš Gajdoš (Miklušovce), Michal Rončík (Sedlice) - Norbert Kulcsár (Radatice), Peter Karabinoš (Kokošovce).

Hráč roka 2021 8. A ligy?

Norbert Kulcsár (Radatice).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť