fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s hrajúcim trénerom TJ Družstevník Tulčík Gabrielom Kvočkom.

Ako hodnotíte deviate miesto z jedenástich účastníkov 8. A ligy?

Spokojní po jeseni nie sme. Na prípadné umiestenie o nejaké tri, štyri priečky vyššie, by sme mohli pomýšľať iba v prípade, žeby sme v zápasoch nastupovali pravidelne v najsilnejšej zostave. Nehovoriac o strate šiestich bodov po tom, čo sme z dôvodu malého počtu hráčov k súperom ani nevycestovali. Žiaľ, keď v širšom kádri nie je aspoň dvadsiatka hráčov, a popri tom pracovné povinnosti, zranenia či nezáujem „odpíšu“ ďalších, vtedy je ťažko poskladať mužstvo. A keď sa to ako tak podarí, nikdy nejde o tú istú zostavu, v každom zápase je iná a vy môžete súperom z vrchných priečok len závidieť. A pritom, v našej súťaži, s výnimkou jedného, dvoch mužstiev, môže vyhrať každý s každým.

Čo sa týka tréningov, účasť je minimálna. Napriek tomu musím povedať, že sme vo všetkých jesenných stretnutiach hrali vyrovnané partie. V nich ale často rozhodovali detaily a šťastie, ktoré sa na našu stranu priklonilo len minimálne.  

Tri zápasy, ktoré boli niečím iné, než ostatné.

Ťažko také nájsť. Myslím, že naozaj ani neboli. Nie je veľmi čo hodnotiť, vracať sa k niektorých.

Má vaše mužstvo lídrov?

U nás hrajú mladí chlapci, odchovanci, doplnení o niekoľkých z blízkeho okolia, ktorí majú záujem obliekať dres Tulčíka. Prehry aj víťazstvá boli výsledkom úsilia a prístupu celého kolektívu, je ťažko vyzdvihnúť niektorých jednotlivcov. Na druhej strane sú tu takí, ktorí, ak by sa viac a o čosi vážnejšie venovali futbalu, mohli by sa z nich stať osobnosti.

Ako je to so záujmom či nezáujmom fanúšikov? Mám vám kto fandiť?  

Podpora fanúšikov zodpovedá tomu, v akých časoch žijeme. Máme verných fanúšikov, ktorí už roky chodia na naše majstráky, no, žiaľ, v minulosti ich bolo viac, evidentne ubúdajú, čo nás neteší. Vážime si preto každého diváka, ktorý príde a povzbudí.

Na jeseň 2021 asi nebudete spomínať v dobrom. No nie sú za tým len výsledky.

Tak je... Ako som spomenul, dvakrát sme skrížili plány súperom, s ktorými sme sa mali stretnúť, no bolo nás málo a zápasy sa nekonali. Ja osobne si takýto negatívny zápis nepamätám. V jednom prípade to dokonca bolo hneď v prvom kole, čo malo negatívny vplyv na ďalší priebeh jesene. História futbalu v obci zrejme ani nezaznamenala taký vypuklý problém s brankárskym postom, aký je tu teraz. Až v troch stretnutiach som sa medzi žrde musel postaviť ja - v mojich 49 rokoch – a pritom by som tak rád prenechal štafetu nejakému mladému gólmanovi. 

VZ6 2225

Jedenástka roka 8. A  ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Lukáš Varga (Solivar) – Lukáš Adamčik (Solivar), Jaroslav Macko (Tulčík), Samuel Kostelník (Miklušovce), Richard Šoltis (Janov) – Kristián Kmec (Tulčík), Vratislav Bodnár (Kokošovce), Martin Štofko (Ličartovce), Peter Hirko (Ruská Nová Ves) – Radovan Pastír (Petrovany), Matej Kravec (Solivar).

Futbalista roka 2021 8. A ligy? 

Matej Kravec (Solivar).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť