fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s členom výboru TJ Sokol Hrabkov Marekom Liptákom.

Po jeseni vám v tabuľke 7. ligy patrí piate miesto. Spokojný?

Určite áno. Spokojnosť je na mieste. Hráčov je treba pochváliť vo všetkých smeroch. Hlavne v ofenzíve a efektivite streľby boli bravúrni, 45 gólov, najviac zo všetkých mužstiev súťaže, hovorí za všetko. V jarnej časti ešte musíme popracovať na defenzíve, ktorá mala menšie nedostatky.

Uveďte zápasy, ktoré boli niečím iné, než ostatné.

V Záborskom sme nastúpili v oklieštenej zostave iba s jedenástimi hráčmi, dohrávali sme do ešte o jedného menej. Prehre 1:4 sa nikto asi nemohol čudovať, ale zobrať ju ako realitu.  Doma s Ostrovanmi (1:3) sme doplatili na streleckú nemohúcnosť. Na druhej strane súboj, v ktorom sme privítali Brezovicu (2:2), mal úroveň minimálne štvrtej ligy a diváci si prišli na svoje. V Malom Šariši sme od domácich dostali lekciu z efektivity. Premenili sme len jednu šancu z pätnástich, súper naopak, dva z dvoch...

Lídri vo vašej kabíne či na trávniku...

Ťažká otázka, lebo najradšej by som asi vymenoval všetkých. No zvlášť spomeniem dorastencov, ktorým sme v tejto sezóne otvorili dvere do šatne „áčka“ a oni nesklamali - Richarda Harničara, Kevina Konečného, Richarda Marušáka, Mariána Marcinčina. Osobitnú zmienku si zaslúži Peter Lipták, bývalý hráč 1. FC Tatran, ktorý je prínosom pre mužstvo vo všetkých ukazovateľoch.

A čo miestni chlapi? Zaujíma ich futbal? Podporujú vás.

To áno, a najviac Valentín Lipták. Je jednotkou medzi všetkými. Keby sa niekedy nedajbože pred zápasom na ihrisku neobjavil, asi by sme čakali na jeho príchod. No aj ostatní nešetria podporou, je ich vidieť doma aj vonku, rovnako počuť. Nerozlišujú či vyhráme alebo prehráme, dávajú nám energiu ženú dopredu. Bez nich by náš futbal nemal zmysel, patrí im naše poďakovanie.   

Vstúpi jesenná časť tejto sezóny do histórie hrabkovského futbalu?

To áno. Vážime si, že už spomínaný Peter Lipták nezabudol na klub, v ktorom vyrastal a teraz odovzdáva svoje bohaté skúsenosti mladším spoluhráčom. Za zmienku určite stojí aj obnova športového areálu v obci, o ktoré sa príkladne stará hospodár a dlhoročný člen výboru Jozef Lipták.

VZ6 8666

Jedenástka roka 7. ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Damián Petra (Hrabkov) - Peter Lipták (Hrabkov), Patrik Lipták (Hrabkov), Dávid Gáll (Malý Šariš), Slavomír Lukáč (Hrabkov) - Tadeáš Jacko (Brezovica), Jozef Marušák (Hrabkov), Kevin Konečný (Hrabkov), Tomáš Dyačovský (Brezovica) - Filip Marton (Malý Šariš), Rastislav Holub ml. (Hrabkov).

Futbalista roka 2021 8. B ligy?

Peter Lipták (Hrabkov).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť