fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s trénerom FK Rozvoj Pušovce Michalom Horoščákom. Presnejšie povedané bývalým trénerom, ktorého počas zimnej prestávky na dôležitom poste vymenil Ján Čížek. Pušovce skončili po jeseni na poslednom štrnástom mieste tabuľky 6. ligy.   

Keď už teda došlo k spomenutej výmene, fanúšikov okresného futbalu isto zaujíma, kde budete pôsobiť v jarnej časti?

Zostávam v Pušovciach, budem tu viesť dorastenecký tím. Svojmu nástupcovi želám, aby sa mu podarilo zodvihnúť A mužstvo zo dna tabuľky a zachrániť pre obec najvyššiu okresnú súťaž. Ja som pri kormidle „áčka“ zažil dobré ale aj zlé chvíle, no neľutujem nič, všetko to patrí k životu aj k športu. Zároveň ďakujem za šancu, ktorú mi funkcionári klubu dali, určite som sa za ten čas posunul ďalej.

Jeseň 2021 sa vám asi nebude hodnotiť ľahko. Na druhej strane je tu realita vekového priemeru mužstva...

A ten predstavuje približne 18 a pol roka. Znamená to jedno, tunajší futbal dospelých prechádza prestavbou a generačnou výmenou. Výrazné omladenie kádra je toho dôkazom. Za poldruha roka som do neho zapojil desiatich dorastencov, ktorí sú stále aj vo svojej vekovej kategórii suverénmi v štvrtej lige. V tejto sezóne teda boli a sú lídrami A mužstva všetci, bez nich by to nefungovalo. Zaslúžia si za to pochvalu. Navyše je o niektorých z nich už teraz záujem v kluboch 4. a 5 ligy, ktoré by ich radi videli na súpiskách svojich mužských tímov. Pušovce sú pre nich akoby akadémiou mládeže, alebo akýmsi veľkoskladom hráčov, v ktorom si majú z čoho vyberať. 

Na konte máte trinásť prehier, no niektoré výsledky si nemožno nevšimnúť.

Tri rovnaké prehry 0:1 - s Terňou, Pečovskou Novou Vsou, Nemcovcami. S Brezovičkou sme inkasovali na 0:2 v poslednej minúte. Boli sme v týchto súbojoch lepší, no oveľa menej skúsení a to rozhodlo.  

A ak by ste predsa len mali „vypichnúť“ niektorého z mladíkov, ktorý by to bol?

Top hráčom je pre mňa 18-ročný kapitán Dávid Kilian. Hrá už tretiu sezónu medzi dospelými a má jednoznačne na to, aby sa dokázal presadiť vo vyššej súťaži, než v šiestej lige.

Tradičná otázka našej zimnej ankety sa týka divákov.

Tí naši boli v pohode, nepozerali na prehry, zaujímalo ich predovšetkým ako napredujú naše talenty.    

VZ6 8042

Jedenástka roka 6. ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Jaroslav Kaminský (Vyšná Šebastová) – Matúš Vasko (Terňa), Dávid Kilian (Pušovce), Patrik Krivý (Vyšná Šebastová), Richard Purdeš (Dulova Ves) - Patrik Adamčo (Terňa), Kristián Fabuľa (Pušovce), Peter Záhradník (Terňa), Peter Šinglár (Pušovce) - Miroslav Kaleja (Brezovička), Martin Dupkala (Dulova Ves).

Futbalista roka 2021 6. ligy?

Peter Šinglár (Pušovce).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť