fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s hrajúcim trénerom ŠK Odeva Lipany B Petrom Mekkom.   

Aká bola jeseň v Ďačove, kde hrávate svoje domáce zápasy?

Ciele pred začiatkom sezóny sme si nedávali žiadne. Riešili sme oveľa pálčivejšie témy týkajúce sa ďalšieho fungovania klubu. Nechýbalo veľa, aby sme sa neboli prihlásili do súťaže. V minulom ročníku ležal chod klubu na pleciach dvoch ľudí, jedným z nich bol trénera A mužstva, ktorý neskôr ukončil spoluprácu. V lete minulý rok sme preto oslovili vytipovaných adeptov, ktorí súhlasili. Rozdelili sme si zodpovednosť za jednotlivé oblasti súvisiace s fungovaním klubu. Čo sa týka spokojnosti čo nespokojnosti s aktuálnym umiestnením, pred rokom sme zimovali s piatimi bodmi v tabuľke poslední, teraz ich máme o šesť viac a sme na piatej priečke. Takže spokojnosť.  

Ktoré tri zápasy vám najviac utkveli v pamäti?

Rád by som najprv upozornil na naše tri stretnutia po prestávke vynútenej korona vírusom. Všetky sme vyhrali celkovým skóre 19:0. To sa nám už dávno nestalo, teda, ak vlastne vôbec niekedy. Škoda, že sa už potom nepokračovalo v súťaži.

No a z ôsmich jesenných duelov to budú pre zmenu tri, v ktorých sme ale nebodovali. A vlastne už samotné okolnosti pred úvodnými výkopmi boli akoby proti nám. V Šarišských Michaľanoch sme prispeli k dobrej úrovni predvedeného futbalu, hlavne prvý polčas mal úroveň minimálne 7. ligy. V úvodnej štvrťhodine sme diktovali tempo hry, no chlapci nedokázali využiť prevahu a po opakovaných stratách koncentrácie v obrane trikrát inkasovali. Pod konečnú prehru 0:4 sa podpísala aj účasť na spoluhráčovej svadbe a neskoršia zábava až do rána.

Iné starosti sme mali pred vystúpením v Jarovniciach. Jediný raz sa stalo, že sme dávali dokopy jedenástku hráčov do poslednej chvíle, lebo s takým širokým kádrom, akým teraz disponujeme, by sa nemalo niečo také stávať. S improvizovanou zostavou sme sa na veľa nezmohli, hlavne smerom dopredu takmer na nič. Podľahli sme rozdielom triedy 0:3.

Do tretice spomeniem meranie síl v Kojaticiach. Hralo sa o deň skôr, čiže v sobotu, bez vzájomnej dohody, no žiaľ, pravidlá to dovoľujú. Po hlúpej chybe sme inkasovali už v 2. minúte. V dvanástej musel odísť z ihriska po likvidačnom faule náš najlepší hráč Rudolf Knut. Rozhodca ohodnotil zákrok len na žltú kartu. Domáci síce boli jasne lepší, zvíťazili 4:1, no ktovie, keby boli hrali viac než 70 minút o jedného menej... 

Čo zaujímavé by ste povedali pri téme lídrov v kabíne a na ihrisku?

Sústredíme sa na kolektív ako taký. Futbal je predsa kolektívna hra. Ak chceme byť úspešní, musia makať všetci hráči a keď je treba zaskočiť jeden za druhého. Avšak máme medzi sebou aj iných lídrov, takpovediac mimo ihriska. Sú to hrajúci manažér Dominik Lazorík a hospodár Miroslav Ružbarský. Bez nich by to túto sezónu u nás nešlo.

Má vaše mužstvo dostatočnú podporu fanúšikov?

Asi to je taká slovenská klasika, keď sa vyhráva, fandia viac, keď menej, je to naopak. No cítime, že po niekoľkých „zlých“ rokoch sme si v tom predchádzajúcom znova získali ich priazeň. Hlavne preto, že sme na domácej pôde ani raz neprehrali.

Stalo sa počas jesene 2021 niečo, čo stojí za zmienku, čím ste prepísali históriu futbalu v obci?

Je toho viac, čo by stálo za zmienku. Napríklad spomínaná svadba, keď sa ženil Dominik Lazorík. V jeseni sme tiež uskutočnili prvý zahraničný prestup. Z Ukrajiny k nám prišiel Jurij Bezega. Mne sa v decembri narodil tretí potomok. Po viac než desiatich rokoch sme si dopriali radosť z novučkých dresov a to vďaka jednému zo sponzorov klubu spoločnosti JK Slovakia. V jeseni sme tiež trénovali a hrali s novými kvalitnými loptami, ktoré sme dostali od majiteľky obchodu Obuv Kordiaková. Touto cestou im ďakujeme za podporu, rovnako aj všetkým ostatným partnerom.

VZ5 8259

Jedenástka roka 8. B ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Adam Slaninka (Ražňany) - Pavol Hurajt (Poloma), Jozef Mizerák (Lipany B), Kristián Gmitter (Lipany B), Róbert Ferko (Jarovnice) -  Ján Kiktavý (Lipany B), Rudolf Knut (Lipany B), Patrik Vaško (Kojatice), Rastislav Sabol (Šarišské Michaľany) - Aleš Štroncer (Lipany B), Erik Némethy (Šarišské Michaľany)

Futbalista roka 2021 8. B ligy?

Aleš Štroncer  (Lipany B).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť