fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s trénerom TJ Petrovany Ľubomírom Uličným, ktorého zverenci skončili po jeseni v 8. A lige na siedmom mieste.   

História si pamätá aj oveľa lepšie časy futbalu vo vašej obci...

To je pravda. Staré príslovie hovorí o tom, že zo spomienok sa žiť nedá a to je presne náš prípad. K spokojnosti je veľmi ďaleko a aj vyhliadky na lepšiu budúcnosť nie sú ružové. Budeme radi, keď sa nám v Petrovanoch podarí udržať aspoň tradíciu tejto hry – avšak, na akej úrovni, to si nikto z nás predvídať netrúfa.  

Tri zápasy, ktoré boli niečím iné, než ostatné.

Veľa veselých zážitkov nebolo. No spomeniem aspoň radosť vyrovnávajúceho gólu na 2:2 v poslednej minúte stretnutia v Ruskej Novej Vsi, prípadne domáce víťazstvo 4:0 s Janovom, ktorým sme ukončili sériu troch výhier hostí na ihriskách súperov. Opačný pocit sme mali po domácej prehre 0:2 s poslednými Miklušovcami. Hostia práve u nás získali jediné víťazstvo jesene, navyše mrzela aj úplne zbytočná červená karta jedného z našich najlepších hráčov Radovana Pastíra.      

Dá sa za takýchto okolností vyzdvihnúť niektorého z hráčov? 

Možno aj, no na všetko sa treba pozerať z viacerých uhlov pohľadu. Spokojnosť s výkonmi a výsledkami nie je a preto ani nemá význam vyzdvihovať jednotlivcov.  

Fanúšikovia sú nespokojní, ako inak...  

Sú a ani sa im nečudujem.  

Treba dúfať, že jeseň 2021 nebude poslednou v podaní petrovianskeho futbalu...

Žiaľ, len dúfať nestačí. Treba k tomu pripojiť aj chcenie a snahu. Hľadáme pomoc všade, kde sa dá. Avšak, ako sa hovorí, kto chce hľadá spôsoby, kto nie, hľadá dôvody. 

VZ6 4924 

Jedenástka roka 8. A  ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4 - 2)?

Lukáš Varga (Solivar) – Radoslav Kubánka (Solivar), Dominik Pastorek (Petrovany), Samuel Kostelník (Miklušovce), Richard Šoltis (Janov) – Jakub Priščak (Petrovany), Róbert Bača (Radatice), Norbert Kulcsar (Radatice), Dávid Babčak (Ličartovce) – Radovan Pastír (Petrovany), Matej Kravec (Solivar).

Futbalista roka 2021 8. A ligy?

Matej Kravec (Solivar).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť