fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s hrajúcim trénerom TJ Budovateľ Žehňa Erikom Ševčovičom.

Jedenáste miesto po jeseni v štrnásťčlennej tabuľke 7. ligy. Spokojní?

Keďže sa nám podarilo pred začiatkom sezóny konečne vyriešiť dlhotrvajúci brankársky problém, nádejali sme sa, žeby siedme či ôsme miesto mohli byť reálne. No omyl. Hneď v úvode ročníka prišli zranenia stopérskych opôr Stanislava Pepicha a Damiána Keresteša, ktorých bolo veľmi ťažko nahradiť. Za takých okolností sa preto nebudeme na aktuálne umiestnenie „sťažovať“, treba ho zobrať ako realitu. Na druhej strane, keby sme boli na ihrisku disciplinovanejší a nedostávali toľko červených kariet, mohlo to byť lepšie. No ja tak, radostným konštatovaním je, že záujem hráčov reprezentovať našu obec je veľká, dokonca boli aj prípady, že sa všetkým neušli dresy. Čo by za to dali niektoré iné kluby... 

Tri zápasy, na ktoré si narýchlo spomeniete.  

Vo Víťazi sme sa predstavili takmer v najsilnejšom zložení, víťazstvo 5:1 bolo naším najvyšším v jeseni.

Doma s Fričovcami za nerozhodného stavu 1:1 trikrát predviedol neuveriteľné zákroky náš brankár Vladimír Sasák, odmenou pre celé mužstvo bol víťazný gól Rastislava Ševčoviča v poslednej minúte.

V domácom súboji s Brezovicou (1:7) kopali hostia za necelú štvrťhodinu až tri pokutové kopy.

Osobnosti na vašej súpiske?

V poli jednoznačne Marek Ferko a v bráne Vladimír Sasák. No spomenúť musím aj nestarnúcich Jaroslava Belyho (52) a Jozefa Madeja (48), ktorí sú svojím prístupom a skúsenosťami nielen vzormi pre mladších spoluhráčov, ale aj napriek veku oporami na ihrisku.

Fanúšikovia fandia, či sa len prizerajú?    

Sú takí ako všade. Nedeľa na dedine patrí najprv kostolu, potom futbalu. Chodia k nám ľudia aj z okolitých obcí, čo si vážime. Dušan Lechman z Lesíčka bol dlho našim najvernejším fanúšikom, nevynechal žiaden domáci ani vonkajší zápas. Vo februári minulého roka nám ho ale zobrala choroba. Avšak, pred každým zápasom spomienka na neho ožije, keď k nám príde jeho syn idúci v otcových šľapajach. Je to dobrý pocit.

Bola jeseň 2021 niečím odlišná od predchádzajúcich?  

V ostatných sezónach sme mali veľké problémy poskladať mančaft, opakovalo sa to pravidelne pred každým stretnutím. Nie raz sme nastúpili iba ôsmi alebo deviati. Teraz je to presne naopak. Raritou je ale aj náš vekový priemer, keďže pravidelne nastupuje päťdesiatnik Jaroslav Bely a asi sedem štyridsiatnikov. Sme teda mužstvom vyslúžilcov, z čoho si aj niekedy robíme srandu.

VZ6 4888

Jedenástka roka 2021 7. ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Vladimír Sasák (Žehňa) - Peter Justiňák (Chmeľov), Dávid Gáll (Malý Šariš), Peter Lipták (Hrabkov), František Koľ (Brezovica) - Marián Bilý (Ostrovany), Marek Ferko (Žehňa), Daniel Kakaščík (Záborské), Peter Tkáč (Brezovica) - Maroš Kaleja (Žehňa), Lukáš Renčko (Záborské).

Futbalista roka 2021 7. ligy? 

Peter Lipták (Hrabkov).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť