fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s hrajúcim trénerom FK FC Ražňany Matúšom Janigom. Jeho zverenci skončili po jesennej časti v 8. B lige na štvrtom mieste.

Zlý začiatok, dobrý koniec...

To áno. Po úvodných troch kolách sme mali nulu na konte získaných bodov a nestrelili sme ani gól. Až vo štvrtej runde sme sa konečne výsledkovo chytili, nasledovala šnúra štyroch víťazstiev a na záver jesene remíza. Dovolím si teda vysloviť spokojnosť s prvou polovicou sezóny. Určite, herne to ešte nie je také, ako by sme chceli, no odhodlanie popracovať na nedostatkoch nám nechýba.  

Tri zápasy, na ktoré si narýchlo spomeniete.  

Súboj v Kojaticiach bol vyrovnaný, mohli sme aj vyhrať, prípadne nikto by nič nenamietal ani proti remíze. No určite nie prehrať po dvoch kontroverzných verdiktoch rozhodcu. V Polome sme prehrávali 0:1, do prestávky sa nám podarilo vyrovnať a hneď po výmene strán streliť víťazný gól. Tri body v zostávajúcom priebehu chlapci potom vďaka bojovnosti ubránili. Čo sa podarilo v Polome, to nám už nevyšlo v Ďačove proti rezerve Lipian. Dlho sme bránili najtesnejšie vedenie, no v závere sme prišli o dva body aj o možnosť natiahnuť víťaznú šnúru na päť zápasov.    

Najvýraznejšia osobnosť na súpiske.

Moja odpoveď je: vyhrávame aj prehrávame všetci spoločne. Pred začiatkom sezóny nám išlo hlavne o to, aby sme vytvorili dobrú partiu, čo sa aj podarilo.

A čo fanúšikovia?    

Myslím, že ich máme dosť. Sme vďační za každého, kto nás príde povzbudiť a chceli by sme sa im za fandenie úprimne poďakovať.

V lete to s futbalom v Ražňanoch ale vyzeralo zle.

Nezanikol, to je to najhlavnejšie. Radostným konštatovaním tiež je, že po niekoľkých rokoch hrajú predovšetkým domáci hráči. Patrí sa aj vyzdvihnúť podporu zo strany miestneho obecného úradu. Vďaka aj za to.  

VZ6 2014

Jedenástka roka 2021 8. B ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Adam Slaninka (Ražňany) - Dávid Kaleja (Jarovnice), Dávid Lukáč (Šarišské Michaľany), Pavol Hurajt (Poloma), Radomír Michalik (Medzany) - Lukáš Štofanik (Šarišské Michaľany), Marek Kušnír (Krásna Lúka), Patrik Vaško (Kojatice), Martin Grega (Krivany) - Marek Páll (Ražňany), Aleš Štroncer (Lipany B). 

Futbalista roka 2021 8. B ligy? 

Lukáš Štofaník (Šarišské Michaľany).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť