fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s trénerom TJ Sokol Janov Pavlom Mattom. Jeho zverenci skončili po jesennej časti v 8. A lige na piatom mieste.

Ako sa pozeráte na vaše jesenné vystúpenia?

Veľmi spokojný nie som. Boli zápasy, ktoré sme mohli a mali vyhrať, no nevyšlo to. V súťaži je veľa kvalitných tímov. Na začiatku som preto plánoval umiestnenie niekde v strede tabuľky, no keby sme neboli stratili niektoré body úplne zbytočne, mohlo to byť aj umiestnenie o dve priečky vyššie.

Ktoré zápasy stoja za osobitnú zmienku?  

V podstate posledných päť. Keď sa nám v Petrovanoch, kde sme utrpeli debakel 0:4, zranili kľúčoví hráči a nezískali sme ani bod. S Radaticami to bola pre nás výzva, žiaľ, stretnutie sme absolútne nezvládli (2:7). Domáca prehra 1:3 so Sedlicami bola už len ranou pod pás, hostia si pripísali na konto prvé víťazstvo práve u nás...

Najvýraznejšia osobnosť na súpiske.

Každé mužstvo ma svojho lídra. Popravde, u nás som sa to vždy snažil byť ja, dať chlapcov dokopy a začať vyhrávať. A je tu ešte Pavol Chovan, ktorý je veľkým janovským srdciarom, urobí pre mužstvo čokoľvek. Potrebuje však ešte dozrieť, aby z neho bol líder, akého si predstavujem.

Cítite podporu fanúšikov?    

Keď mám byt úprimný, očakával by som o čosi väčšiu. Na druhej strane treba priznať, že sú odrazom našej hry. No aby som bol objektívny, máme zopár skalných, priateľky a manželky hráčov či partia chlapov, ktorí stoja pri nás z dobrom i v zlom.

Bola jeseň 2021 v niečom iná?

Na začiatku sezóny sme mali viac bodov, ako spolu za posledné dve. Nie je to žiaden historický úspech, skôr zaujímavá hra čísel za posledných niekoľko rokov.

VZ6 1072

Jedenástka roka 8. A ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Lukáš Varga (Solivar) - Pavel Chovan (Janov), Ivan Macej (Solivar), Tomáš Vysocký (Haniska), Kristian Kmec (Tulčik) - Adam Pribula (Janov), Lukáš Sabol (Ruská Nová Ves), Lukáš Gajdoš (Miklušovce), Rudolf Rusnák (Solivar) - Peter Karabinos (Kokosovce), Norbert Kulcsar (Radatice).

Futbalista roka 2021 8. A ligy? 

Norbert Kulcsar (Radatice).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť