fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s trénerom ZŠ Vyšná Šebastová Milanom Dudom. Jeho zverenci skončili po jesennej časti v 3b 6. lige na piatom mieste.

Ako sa pozeráte na vaše jesenné vystúpenia?

Spokojní môžeme byť tak na šesťdesiat percent, aj keď na lídra strácame len šesť bodov. Pozitívnym ukazovateľom bolo, že sa nám darilo vyhrávať na ihriskách súperov, že sme v „áčku“ dávali pomerne veľa priestoru mladým hráčom a dorastencom. Škoda troch domácich prehier, stáli nás lepšie umiestnenie v tabuľke. Na druhej strane je pravdou, že v kompletnom zložení sme odohrali vari len tri stretnutia.   

Zápasy s prívlastkom naj...

Najprv spomeniem tri, vlastne štyri, ktoré doteraz mrzia. Nezvládli sme domáce súboje – najvýraznejšie s Dulovou Vsou 0:6. S Brezovičkou (0:2) a s Terňou (2:3, v 87. min bolo 2:2) to boli remízové zápasy, my sme v nich ale vyšli bodovo naprázdno. Najviac ma však trápi prehra 2:3 v Dubovici, kde sme ešte desať minút pred koncom viedli 2:1, no záver bol v našom podaní hrozný.  

Naopak, chlapcov musím pochváliť za výborne výkony v Pečovskej Novej Vsi (6:2), doma s Chmiňanmi (2:1) a s Hermanovcami (6:2).

Najvýraznejšia osobnosť na súpiske.

V našej kabíne sú lídri, no predovšetkým je v nej výborná partia, ktorá ťahá za jeden koniec povrazu na ihrisku aj mimo neho.

Akí sú fanúšikovia futbalu?   

Skalní, to sú tí, ktorí nás chodia povzbudzovať doma aj vonku. Teší nás, že záujem o domáce súboje prejavujú aj žiaci a dorastenci, no neprišlo to samo od seba, tu treba vidieť vynaložené úsilie niektorých ľudí v klube a výsledky ich práce s mládežou. Okrem nich sa v našom športovom areáli schádzajú počas stretnutí aj manželky hráčov s deťmi, príbuzní, priatelia, vďaka čomu tu vznikla rodinná atmosféra.

Jeseň 2021 bola v „Šebešu“ aj v znamení osláv.

Pripomenuli sme si 65. výročie založenia futbalového klubu, pri tej príležitosti sa nám podarilo zrealizovať umelé zavlažovanie hlavnej hracej plochy. Tiež nás teší, že ide vlastne o investíciu do našich detí, ktorých máme v klube viac než štyridsať. Je to zásluha práce Katky Giraškovej, Vladimíra Krivého a predsedu Antona Repku, za čo sa im patrí poďakovať.

VZ6 2662

Jedenástka roka 3b 6. ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Kaminský Jaroslav (Vyšná Šebastová) - Jakub Bartek (Dulova Ves), Vladimír Gombár (Dulova Ves), Kristián Bača (Vyšná Šebastová), Marián Bendík (Chmiňany) – Erik Kapraľ (Dulova Ves), Patrik Krivý (Vyšná Šebastová), Adam Neščivera (Vyšná Šebastová), Patrik Biatt (Žipov) – Peter Hojsák (Vyšná Šebastová), Peter Jačišin (Vyšná Šebastová).

Futbalista roka 2021 3b 6. ligy? 

Erik Kapraľ (Dulová Ves).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť