fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s hrajúcim trénerom TJ Družstevník Hermanovce Milošom Marinicom. Jeho zverenci skončili po jeseni v 3b 6. lige na deviatom mieste.

                       Ako na hojdačke...

Ako sa pozeráte na vaše jesenné vystúpenia?

Ukazovali sme výkony ako na hojdačke. Pracovné povinnosti hráčov a rôzne iné okolnosti mali za následok neustále improvizovanie pri skladaní mužstva pred zápasmi.  Postavenie v tabuľke je primerané a odzrkadľuje problémy, o ktorých som sa zmienil. 

Tri zápasy, ktoré sa niečím odlišovali od ostatných.

V rozlúčke s rokom 2021 sme pripravili lídrovi z Brezovičky jedinú prehru jesene. Prehrávali sme, no štyrmi gólmi ešte do prestávky sa nám podarilo otočiť vývoj. V druhom polčase sa už strelci nepresadili, súboj sa skončil 4:1. Aj v Pušovciach sme zaslúžene prehrávali, domáci mali navrch, ale iba v prvom dejstve. Po výmene strán sa nám darilo dostávať do vyložených šancí, avšak z viacerých sme využili len dve. Chvalabohu, stačilo to na zisk troch bodov (2:1). Na vystúpenie v Žipove sme chceli rýchlo čo najskôr zabudnúť. Nefungovalo nám nič, obrana, záloha, útok, výsledkom bol debakel 1:7.  

Najvýraznejšia osobnosť na súpiske TJ Družstevník.

Kapitán Peter Grejták je skvelým príkladom hlavne pre mladších hráčov. Svojim prístupom, disciplínou, hernou praxou, kondíciou, vzbudzuje rešpekt. Jeho líderstvo sa často navonok neprejavuje, no v každom zápase je ho badať. 

Akí sú fanúšikovia futbalu v Hermanovciach?   

Podporu fanúšikov vo veľkej miere ovplyvnila "doba Covidu". Futbal na dedinách treba vidieť aj v širšom ponímaní. Je to miesto, kde sa ľudia radi stretávajú, fandia, ale aj si navzájom ponadávajú. To k tomu patrí. A nakoľko ľudia začali obmedzovať svoj kontakt s okolím, odzrkadlilo sa to aj na ich podpore, hlavne v zápasoch vonku. Zopár skalných fanúšikov samozrejme máme a za ich podporu sme veľmi vďační.

VZ6 2312

Jedenástka roka 3b 6. ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Kaminský Jaroslav (Vyšná Šebastová) - Richard Purdeš (Dulova Ves), Richard Haničák (Dulova Ves), Jozef Urban (Žipov), Radovan Demko (Šarišské Sokolovce) - Peter Grejták (Hermanovce), Damián Grejták (Hermanovce), Erik Kapraľ (Dulova Ves), Miroslav Kaleja (Brezovička) - Peter Michalek (Brezovička), Šimon Marcin (Vyšná Šebastová).

Futbalista roka 2021 3b 6. ligy? 

Erik Kapraľ (Dulová Ves).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť