fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s trénerom FK Podhoran Poloma Marcelom Kačmárom. Jeho zverenci skončili po jeseni v 8. B lige na šiestom mieste.  

                        Len raz v najsilnejšom zložení

Spokojní, alebo naopak?

Nespokojní. Cieľom bolo zimovať najhoršie do štvrtého miesta. Na druhej strane je tu nepomer domácich a zápasov vonku. Tri ku piatim. Takže, zasa až také hrozné to nebolo. No mrzí nás, že sila domáceho prostredia znamenala veľmi málo. Získali sme len bod za remízu s Kojaticami, prehrali sme s Ražňanmi a Šarišskými Michaľanmi. Viac sa nám darilo na ihriskách súperov. Spomeniem ešte nemožnosť postaviť čo najlepšiu jedenástku v tom-ktorom zápase, dôvody sú rovnaké ako všade inde – turnusové práce hráčov.

Tri zápasy, ktoré sa oplatí spomenúť.

Poloma - Kojatice 2:2, ukázali sme najlepší výkon v jeseni, mal som k dispozícií kvalitnú zostavu, ktorá sa už, žiaľ, nezopakovala.

Krivany - Poloma 0:3, zhruba polovicu zápasu sme hrali desiati. Zranili sa dvaja stabilní, dôležití hráči Vladimír Filip a Jakub Genčúr. Ostatní našťastie zabojovali aj za nich.

O týždeň nato sme hrali proti Šarišským Michaľanom (0:10), hrozilo, že nastúpime len deviati. Oslovili sme ďalších hráčov, vďaka čomu mohli niektorí z nich odohrať svoj prvý seniorský zápas.   

Lídri v mužstve

Lídrom číslo jeden je kapitán Pavol Hurajt. Má rodinu, stavia dom, popri tom ostáva verný aj futbalu v našej obci. Sú tu ešte aj Vladimír Filip a Jakub Genčúr, rovnako aj mladší hráči, ktorí zodpovedne pristupujú k tréningovým a zápasovým povinnostiam.

Fanúšikovia sa o futbal v obci zaujímajú?

Áno. Podporujú nás v domácich stretnutiach, no neľutujú za nami vycestovať aj za súpermi. Sme im za to vďační.

Udialo sa v jeseni 2021 niečo zaujímavé?

Pri príležitosti 25. výročia „znovuzaloženia“ klubu sme zorganizovali turnaj pre našich rodákov. Zahrali si v ňom súčasní aj bývalí hráči, tiež fanúšikovia. Systémom každý s každým hrali proti sebe slobodní, dorastenci a ženáči. V takom poradí aj skončili. Najstarším účastníkom bol čerstvý päťdesiatnik Peter Hricišin. Medzi prestávkami ukázali svoje futbalové umenie žiaci. Do súťaže v kopaní jedenástok sa zapojilo tridsať hráčov. Vyhral ju Tomáš Hovanec. Klobúk dole pred mužmi, otcami rodín, ktorí aj po niekoľkých rokoch obuli kopačky a ukázali svojím polovičkám a deťom, že futbal ešte stále vedia hrať... Hoci sa z toho všetkého museli pre „svalovku“ a otlaky asi týždeň spamätávať, stálo to za to. Za skvelé výkony boli všetci odmenení chutným gulášom a čapovaným pivkom.

VZ6 9658

Jedenástka roka 2021 8. B ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4 – 2):

Jakub Seman (Šarišské Michaľany) - Pavol Hurajt (Poloma), Jakub Genčúr (Poloma), Peter Mekk (Lipany B), Ján Kiktavý (Lipany B) - Róbert Ferko (Jarovnice), Vladimír Filip (Poloma), Marek Kušnír (Krásna Lúka), Samuel Domovec (Poloma) - Marek Genčúr (Poloma), Damián Grančai (Krásna Lúka).

Futbalista roka 2021 8. B ligy:

Pavol Hurajt (Poloma).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť