fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s trénerom FK Šarišské Michaľany Slavomírom Anderkom.

                          Sú vďační aj za najnižšiu súťaž

Patrí vám pozícia jesenného majstra 8. B ligy. Dalo sa získať ešte niečo viac? 

Spokojnosť tu je, mrzí akurát skutočnosť, že nemáme plný počet bodov. Teší tiež najlepšie skóre 46:7 zo všetkých účastníkov súťaže, najviac strelených a najmenej inkasovaných gólov.  Škoda, že tesne pred začiatkom sezóny klesol počet účastníkov na deväť. Bodové rozdiely v tabuľke sú minimálne a keď chceme skončiť na prvom mieste, v jari si nemôžeme dovoliť žiadne zaváhanie.

Ktoré vaše zápasy niečím zaujali, prípadne boli „iné“ ?

Určite prvý s Ražňanami (6:0), ktorý bol vlastne premiérový po ročnej pauze, kedy sa futbal v kategórii dospelých v našej obci nehral. A napadá mi ešte súboj v Kojaticiach (1:0 pre domácich), na ktorý by som však najradšej zabudol. Futbal hrám už nejaký ten rok, ale toto čo tam vyvádzal rozhodca bolo dosť smutné...

Má vaše mužstvo lídrov?

Má. V obrane s prehľadom vždy hrajúci David Lukáč, v strede zálohy kapitán Lukáš Štofanik, ktorý nielenže diriguje hru, no vie aj strieľať góly. V útoku zasa najlepší kanonier súťaže Erik Nemethy.

A čo fanúšikovia, ktorí boli predsa len roky zvyknutí na iný level?

Sú stále skvelí. Zostali pri nás, chodia povzbudzovať v hojnom počte a to nie iba na domáce vystúpenia, ale aj na tie vonku.

Bola jeseň 2021 v Šarišských Michaľanoch predovšetkým v znamení návratu seniorského futbalu, alebo sa udialo aj niečo iné?

Nuž to, že sme opäť tu, hoci v najnižšej okresnej súťaži, je určite najdôležitejšie. Veľké poďakovanie patrí nadšencom, ktorí sa o to zaslúžili a napriek neľahkej situácii sa snažia vytvoriť čo najlepšie podmienky.

VZ6 2014

Jedenástka roka 8. B ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Jakub Seman (Š. Michaľany) - Šimon Marhevka (Š. Michaľany), Dávid Lukáč (Š. Michaľany), Ján Pajdiak (Š. Michaľany), Richard Dufalo (Š. Michaľany) - Martin Andraščík (Š. Michaľany), Lukáš Štofanik (Š. Michaľany), Aleš Štroncer (Lipany), Rastislav Sabol (Š. Michaľany) - Erik Nemethy (Š. Michaľany), Patrik Vaško (Kojatice).

Futbalista roka 2021 8. B ligy?

Lukáš Štofanik (Š. Michaľany)

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť