fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s trénerom TJ ŠM Dulova Ves Michalom Dubeckým. Jeho zverenci skončili po jeseni v 3b 6. lige na treťom mieste, avšak, majú o zápas menej ako vedúca Brezovička a druhá Terňa.

                           Mohlo byť lepšie – no aj horšie  

V najvyššej okresnej súťaži ste nováčikom, no už pred začiatkom sezóny bolo každému jasné, že s týmto kádrom nebudete hrať ani o záchranu, ani o stred tabuľky. Nakoniec je z toho tretie miesto po jeseni. Takže, spokojný? 

Áno – a to napriek všetkým peripetiám, ktoré nás postretli, t.j. zranenia, covid, nezhody... Iste, mohlo to byt aj lepšie, ale zároveň aj horšie… Sme radi, že je prestávka, chlapci si môžu dopriať zaslúžený oddych, doliečiť zranenia, nabrať pozitívnu energiu, aby sme si futbal na jar predovšetkým užívali a nie ho hrali iba takpovediac z povinnosti.

Uveďte tri zápasy, ktoré sa niečím líšili od ostatných.

Vo Vyšnej Šebastovej, kde sme nie iba zvíťazili vysoko 6:0, no predviedli najlepší výkon jesene. V Brezovičke sme sa zasa dočkali prvej ligovej prehry (0:2) po poriadne dlho čase. No a do tretice to bolo vystúpenie v Terni, kde sme vyhrali 3:2 vo vybičovanej atmosfére a s desiatimi hráčmi v druhom polčase.   

V kádri máte viacero známych osobností regionálneho futbalu, dá sa o všetkých povedať, že sú lídrami v tíme? 

Všetci hráči sú si u nás rovní, keď niektorí vynikajú, tak predovšetkým skúsenosťami. No tiež nebudem tvrdiť, že tu neexistuje určitá kostra, vodcovia, na ktorých sa všetci pozeráme možno trocha inak, no zároveň platí, že nich aj viac očakávame. Ide o Jakuba Barteka, Patrika Sedláka, Richarda Haničáka, Domnika Haničáka, Vladimíra Gombára, Martina Dupkalu. Niečo už na ihrisku odohrali, sú príkladom nielen po futbalovej stránke, ale aj ľudskej, čo je nevyhnutné, aby tu fungovala dobrá partia. Bez toho by to všetko strácalo zmysel.

A čo fanúšikovia. V ostatných rokoch si zvykli na víťazstvá, čo je predovšetkým vaša zásluha. Alebo žeby aj ich?

Tu vyslovím najprv poďakovanie všetkým, ktorí nám fandili a fandia. Či už sú z Dulovej Vsi, alebo z iných kútov. Chceli by sme, aby ich bolo čo najviac, no máme to vo vlastných rukách, vlastne nohách. A samozrejme v hlavách. Keď by som mal vymenovať jednotlivcov, ktorí sú najvernejší a chodia nás povzbudiť aj na ihriská súperov, spomeniem Jozefa Vaňka, Jána Semana, Rudolfa Dupkalu staršieho, Jána Frištik, Vladimíra Bednárika, Jaroslava Kevera, Jozefa Blaško. Takto na diaľku ich pozdravujeme a prajeme hlavne pevné zdravie v tomto náročnom období.

Futbal vo vašej obci napreduje. Čím sa to, okrem výsledkov, prejavilo v jeseni 2021?

Napríklad inštaláciou umelého osvetlenia, ktoré umožní v prípade vhodných poveternostných podmienok trénovať aj vonku.

VZ6 9672

Jedenástka roka 3b 6. ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Peter Ištoňa (Brezovička) - Patrik Sedlák (Dulova Ves), Tomáš Šimko (Dubovica), Jakub Bartek (Dulova Ves), Richard Purdeš (Dulova Ves) - Miroslav Kaleja (Brezovička), Marián Bendík (Chmiňany), Dominik Haničák (Dulova Ves), Erik Kapraľ (Dulova Ves) - Martin Dupkala (Dulova Ves), Peter Michalek (Brezovička).

Futbalista roka 2021 3b 6. ligy?

Erik Kapraľ (Dulova Ves).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť