fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s hrajúcim trénerom FK TJ Sokol Brezovica Vladimírom Sudimákom. Jeho zverenci skončili v 7. lige na treťom mieste.   

                                     Neobyčajný hetrik  

Do akej miery sa zhodujú vaše predstavy spred začiatku sezóny so súčasným postavením v tabuľke?

Pred úvodným kolom by som s treťou priečkou spokojný nebol, no sú tu okolnosti, ktoré je treba pri súčasnom hodnotení zobrať na zreteľ. Napríklad nepomer domácich zápasov s tými vonku – 5:8. To však neznamená, že neľutujeme stratené body a to hlavne v úvode sezóny. No naša hra sa postupne zlepšovala a až na domácu zaslúženú prehru s Chmeľovom 2:4 sme v každom stretnutí ukázali dobrý výkon, snažili sa ukázať atraktívny futbal, ktorí sa ľuďom musel páčiť.  

Tri zápasy, ktoré utkveli v pamäti.

Záborské - Brezovica 1:1, Malý Šariš - Brezovica 1:2 a Hrabkov - Brezovica 2:2. V týchto dueloch sa zásluhou obidvoch mužstiev hral futbal na úrovni piatej ligy. A spomeniem aj meranie síl v Drienove, kde sme po prvom polčase prehrávali 3:0, avšak gólom z poslednej akcie sa nám podarilo vyrovnať na konečných 4:4.

Osobnosti v tíme?

Máme viacerých lídrov, ale v tejto sezóne je pre nás nenahraditeľným kapitán Tadeáš Jacko. V kritických chvíľach vie zobrať zodpovednosť na seba, spoluhráči sa na neho môžu spoľahnúť. Citeľne nám chýbal nám na začiatku súťažného ročníka, aj preto sme úvod jesene nezvládli. Po jeho návrate sa hra tímu zlepšila, hlavne defenzíva prestala kopiť chyby, ukázala zodpovednosť. V ostatných zápasoch dokonca nastúpil so sebazaprením, ozvalo sa mu zranenie, no chcel pomôcť kolektívu.

A čo fanúšikovia? Vedia oceniť vašu snahu a výsledky?

Máme najvernejších fanúšikov, čo dokazujú najmä na zápasoch u súperov, kde nám vytvárajú doslova domáce prostredie. Chcem sa im za to poďakovať.

Jeseň 2021 v Brezovici. Bola niečím iná, než predchádzajúce?

Na každého raz dôjde, došlo aj na Dávida Dudu, ktorý rozšíril rady ženáčov v klube. No viac si zapamätáme rekordný zápis Tomáša Dyačovského, ktorý dosiahol v Žehni hetrik za pätnásť minút, pričom všetky góly strelil z pokutových kopov. A podľa mňa boli všetky tri nariadené úplne správne.

VZ6 9756

Jedenástka roka 7. ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Oliver Pavlovský (Brezovica) - Juraj Chovanec (Záborské), Tadeáš Jacko (Brezovica), Peter Lipták (Hrabkov), Filip Koľ (Brezovica) - Filip Marton (Malý Šariš), Peter Tkáč (Brezovica), Patrik Veľký (Brezovica), Marián Bilý (Ostrovany) - Lukáš Renčko (Záborské), Tomáš Dyačovský (Brezovica).

Futbalista roka 2021 7. ligy? 

Tadeáš Jacko (Brezovica).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť