fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s tajomníkom klubu a trénerom A mužstva TJ Slánske Ruská Nová Ves Lukášom Velánom.

                                  Prepísali 50-ročnú históriu

V 8. A lige zimujete na piatom mieste tabuľky. Spokojní?

V úvode odpovede sa vrátim na začiatok sezóny. Museli sme narýchlo hľadať náhradu za trénera Stanislava Morocha. Našťastie sa dal prehovoriť Pavol Potočňák, ktorý tvorí dvojicu práve so mnou. Mne takto pripadla, popri kormidle našej U19-ky, aj pozícia na lavičke „áčka“. Stanovi sa chceme touto cestou poďakovať za odvedenú prácu, rovnako za skvelú zimnú a tiež letnú prípravu pred týmto ročníkom.

Po skončení jesene sme príliš spokojní neboli. Mrzeli stratené body s Petrovanami a Haniskou. Avšak s odstupom času berieme aj piate miesto pozitívne, keďže na lídra z Radatíc strácame len šesť bodov. V jarnej odvete sa určite pobijeme o vyššie priečky. 

Tri zápasy, ktoré boli niečím iné, než ostatné.

Prvý: „Ruská“ – Petrovany 2:2. Náš najlepší strelec ostatných sezón Lukáš Ličák nastúpil po viac než roku na súťažné stretnutie a dal obidva góly. Raz darmo, kto vie, ten vie...

Druhý: Remíza 1:1 v Haniske, kde sme predviedli festival zahodených tisíc percentných šancí.

Tretí: Prehra so Solivarom 0:4, v ňom sme sa učili od súpera, čo je to efektivita pri zakončení.

Ktorí hráči sú lídrami na ihrisku či v kabíne?

Jednotkou je kapitán Michal Gajdoš – najstarší náš hráč s obrovskými skúsenosťami, podľa môjho názoru niet v ôsmej lige lepšieho brankára. No hlavne rešpektovaný a uznávaný v kolektíve. Nesmieme však zabudnúť ani na Lukáša Marcinka a Lukáša Sabola. A čo nás veľmi teší, v zápasoch aj na tréningoch postupne preberajú pozíciu lídrov aj mladšie ročníky, napríklad Daniel Sabol, Ľubomír Sabol a Matúš Šingľar.  

Sú pre vás fanúšikovia oporou, alebo skôr iba pasívnymi pozorovateľmi?   

Každý vie, že naše ihrisko je v rekonštrukcii, domáce zápasy hrávame v neďalekých Ľuboticiach. Niektorí nás chodia povzbudzovať aj tam, patrí im za to naše poďakovanie. Tešíme sa na jeseň budúceho roka, kedy by mala byť konečne domáca tribúna reálnou skutočnosťou, nie iba želaním. Veríme, že bude skoro vždy plná. Miesto na nej bude dozaista aj pre najvernejšieho fanúšika Oskara Poliaka. V minulosti to bol na ihrisku obrovský srdciar, teraz detto. A aj keď to niekedy s fandením trocha preženie, sme radi, že ho máme.

Dočkali ste sa v jeseni 2021 nejakého ojedinelého zápisu v kronike klubu, či obecnej kronike?

Áno, vôbec po  prvýkrát v 50-ročnej histórii klubu sme obsadili všetky vekové kategórie - U9, U11, U13, U15, U19 aj A mužstvo. Veríme, že ideme správnou cestou. Je to výsledok skvelej práce vedenia klubu, avšak zároveň platí, že bez obrovskej pomoci obce Ruská Nová Ves, na čele so starostom Tiborom Kollárom, bez sponzorov, rodičov a fanúšikov, by to tak nebolo.   

VZ6 0925

Jedenástka roka 8. A  ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Michal Gajdoš (Ruská Nová Ves) - Daniel Sabol (Ruská Nová Ves), Marek Anguš (Ličartovce), Radoslav Kubánka (Solivar), Martin Basár (Haniska) - Lukáš Sabol (Ruská Nová Ves), Andrej Jurko (Ličartovce), Martin Dzuriš (Solivar), Samuel Kucko (Ruská Nová Ves) - Matej Kravec (Solivar), Dávid Babčák (Ličartovce). 

Futbalista roka 2021 8. A ligy?

Matej Kravec (Solivar).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť