fbpx


Meniny dnes: zajtra:

                               Spokojnosť s výhradami

   

Vaše hodnotenie jesennej časti sezóny 2021/2022. Skončili ste na druhom mieste. 

Pred štartom sme si povedali, že chceme byť v tabuľke čo najvyššie a to sa nám aj podarilo. A nebyť zápasov, ktoré sme žiaľ nezvládli, mohla nám patriť pozícia jesenného majstra. Naopak, niektoré duely dokázali chlapci otočiť a získať v nich tri body. Ja osobne som preto spokojný, no neodpustím si poznámku, že keby sme boli pokračovali v tréningovom prístupe, ako na začiatku sezóny, mohli sme reálne pomýšľať na vyššie umiestnenie. 

Zápasy, ktoré boli niečím iné, než ostatné.

V Hermanovciach sme zvíťazili 6:2, pričom sme vystrelili na domácu bránu presne šesťkrát. Naopak, doma s Chmiňanmi to naši hráči nezvládli, po jednom vylúčení akoby odišli z ihriska, súper bol navyše silný a tak nám pripravil nepríjemný debakel 2:5. Rozlúčka s jeseňou bola tiež trpká, Dulová Ves u nás vyhrala 3:2, hoci už do prestávky prišla o vylúčeného hráča. No tiež musím povedať, že v tomto dueli sme boli ukrátení o dve jasné penalty. Neviním z toho rozhodcu, zrejme bol v postavení, že ich nemohol vidieť. Skôr ma mrzí, že sme v tom zápase nehrali to, čo som prízvukoval a skúšali sme niečo, čo ani nevieme hrať. No a nemôžem opomenúť ani domácu remízu s Brezovičkou 1:1. Diváci videli kvalitný futbal, aj zásluhou hostí a mne osobne sa herný prejav práve tohto mužstva najviac páči.

Má vaše mužstvo lídrov?

Ja, ako tréner, nikdy „nehrám“ na jednotlivcov, ale na mužstvo. Navyše chlapcom neustále prízvukujem, že nehráme iba jedenásti, ale aj tí, ktorí sú na lavičke. Máme vyrovnaný káder, čo je super ... A keď sa rekonvalescenti Róbert Senderák a Vlastimil Vasko dajú do poriadku, budeme ešte silnejší.

Je podpora fanúšikov Terne dostatočná? Čo by ste o nich niekoľkými vetami povedali?

Máme dobrých aj zlých fanúšikov. Vyjadrovať sa k tým druhým asi nemá zmysel, no ani im nič nezazlievam, lebo – a tak to vo svete športu chodí, ten čo je úplne mimo diania, vie akoby úplne všetko. Na druhej strane sme radi, že máme medzi sebou pána Tokára, fanúšika, ktorý vie povzbudiť keď vyhráme aj prehráme. A nemôžem opomenúť ani hráča Róberta Senderáka. Tomu zranenie nedovolilo hrať, no aj tak sa snažil byť psychickou vzpruhou pre spoluhráčov a to dokonca aj na tréningoch, ktoré absolvoval vari na osemdesiat percent, hoci ani to nemusel. A poďakovať sa musím tradičným fanúšikom, ktorí nás úprimne povzbudzujú doma, neľutujú cestu vycestovať ani vonku. Je ich dosť, na vypísanie ich mien by som potreboval celý papier A4. Všetkým im patrí ešte raz naša vďaka.   

Bola jeseň 2021 pre terniansky futbal niečím výnimočná?  

Snáď tým, že sme si, napriek zraneniam, dlho držali neporaziteľnosť, čo sa nám nepodarilo ani predtým v nižšej súťaži.

VZ6 1120

 

Jedenástka roka 2021 3b 6. ligy (1 – 4 – 4- 2)?

Vladimír Botko (Nemcovce) – Jakub Bartek (Dulova Ves), Tomáš Šimko (Dubovica), Dušan Čorba (Žipov), Miroslav Halžák (Terňa) – Dominik Haničák (Dulova Ves), Peter Grejták (Hermanovce), Erik Kapraľ (Dulova Ves), Miroslav Bendik (Chmiňany) – Peter Michalek (Brezovička), Peter Hojsák (Vyšná Šebastová).  

Futbalista roka 2021 3b 6. ligy?

Erik Kapraľ (Dulova Ves).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť