fbpx


Meniny dnes: zajtra:

                                   Nováčik prvýkrát vo „vyššej“ súťaži

Na otázky odpovedal tréner ŠK v obci Chmeľov Jozef Semančík. Jeho zverenci skončili po jeseni v 7. lige na druhom mieste...  

Vaše hodnotenie jesennej časti sezóny 2021/2022.

Určite som spokojný nielen s postavením mužstva v tabuľke, ale aj s predvedenou hrou, prístupom hráčov k drilu, ktorý mali "naordinovaný". Bez reptania a zo zaťatými zubami sa väčšinou pripravovali na zápasy a som rád, že za poctivý prístup sa dostavil pekný výsledok - letný postup a konečné "okupovanie" horných priečok v 7. lige. Nebojím sa povedať, že nebyť domácich zaváhaní v úvode súťaže to mohlo byť ešte lepšie. Ale som vďačný aj za takúto radosť z práce s chlapcami z Chmeľova.

Zápasy, ktoré boli niečím iné, než ostatné

Väčšina zápasov mala rovnakú tvár. Chmeľov je nováčikom a mnohí súperi sa s nami nepúšťali do otvoreného boja. Našli sa aj vyznávači futbalu z 80-tych rokov ( zdržiavanie, filmovanie...), no vedu z toho nerobíme. Aj to je spôsob boja. Jedným dychom ale dodávam, že sa mi páčil prístup aj hra Brezovice, Ostrovian, Hrabkova, dokonca aj mužstiev zo spodných pozícií - Fričoviec, Jakubovej Vole.

Má vaše mužstvo lídrov?

Myslím, že v Chmeľove, čo sa týka prístupu k povinnostiam aktívneho športovca, je viacero osobností. Chlapci nemajú hviezdne maniere a príkladne si plnia zverené úlohy. Brankár Maťo Lukáč, nestarnúci obranca Marián Dráb, občas absentujúci Vlado Mariňák, „poctivák“ Peťo Justiňák, ktorýv v defenzíve vhodne sekundovali Aďo a Ľubo Pavúkovci. V stredovej formácii Maťo Marcinko, Marek Pavúk, Damián Keresteš a ofenzíve Vlado Polča a Paťo Marcinko. Nezabúdajme ani na tých, ktorí ich vhodne dopĺňajú - Jaro Bakaľár, Samo Pankúch, Šimon Vaško a Dano Havira.

Aké je fanúšikovské zázemie v Chmeľove?   

Určite, fanúšikovská základňa v Chmeľove je na strane chlapcov. Ja som pri mužstve iba od marca tohto roku a priznám sa, že fanúšikov po mene nepoznám. No na každom zápase „registrujem“ pomocníka Ferka Drába, ktorý v minulosti pôsobil v štruktúrach ObFZ ako rozhodca a starostu obce pána Polču. Určite sú aj ďalší, ako napr. Andrej Keresteš, ktorému, keď to dovolia pracovné povinnosti, je nápomocný vo všetkých smeroch.

Stalo sa počas jesene 2021 niečo, čo doteraz futbal vo vašej obci nezaznamenal?

Určite je to historický tohtoročný postup do 7. ligy. Obec Chmeľov dovtedy prah najnižšej súťaže ešte nikdy neprekročila. Preto všetko čo robíme má váhu výnimočnosti - príprava na zápasy, samotná hra, spolužitie v klube, úcta k súperom, správanie sa k rozhodcom aj divákom.

VZ6 9557

Jedenástka roka 2021 7. ligy?

Matej Lukáč (Chmeľov) – Dávid Gáll (Malý Šariš), Pavol Kakaščík (Záborské), Vladimír Mariňák (Chmeľov), Peter Justiňák (Chmeľov) - Filip Marton (Malý Šariš), Daniel Kakaščík (Záborské), M. Marcinko (Chmeľov),  Filip Tudor (Záborské) – Lukáš Renčko (Záborské), Tomáš Dyačovský (Brezovica).

Futbalista roka 2021 7. ligy?

Lukáš Renčko (Záborské).

 

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť