fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Súťaže riadené Oblastným futbalovým zväzom Prešov s blížiacom sa záverom roka 2021 pomaly finišujú. Na programe sú už len dohrávky, jedna z nich sa v 8. A lige „udiala“ v Janove. Na trávniku TJ Sokol sa predstavil TJ Družstevník Radatice. Favoritom bol hosťujúci tím, ktorého hráči potvrdili rolu papierového favorita. Zvíťazili 7:2. Zaujímavosťou je, že navlas rovnaký výsledok dosiahli Radatičania aj v ostatnom vystúpení na ihrisku súpera (v Miklušovciach).

A znova tu boli hráči, ktorí sa výrazne zapísali do streleckej listiny. K dvom gólom proti Miklušovciam pridal tentoraz tri Róbert Bača, k trom spred dvoch týždňom si pripísal ďalšie dva Norbert Kulcsár. Dvakrát skóroval aj Milan Holub. Radatice budú zimovať na prvom mieste tabuľky so ziskom 26 bodov, o skóre pred druhými Ličartovcami a tretím Solivarom (25 bodov), ktorý má ale o zápas menej.

VZ6 0466

Sokoli z Janova, na rozdiel od lídra súťaže, môžu o vedúcej pozícii len snívať. K ich ôsmej priečke „prispel“ aj nedeľňajší domáci debakel 2:7. To, že po štyroch zápasoch dali „konečne“ viac než jeden gól (proti Radaticiam skórovali Adam Pribula a Lukáš Senčák), je veru poriadne slabou náplasťou na aktuálne „boľačky“ janovského futbalu. Čo na to tréner Pavol Matta? „Zranenia, viacpočetná karanténa a to stačí, aby ste sa ocitli v situácii, že sa musíte zaobísť bez niekoľkých opôr. V našom prípade išlo napríklad o brankára Ľuba Javorského a Františkov stredopoliarov – Palenčára a Štofanka. Iba s pomocou dorastencov sa nám podarilo dať ako tak dokopy jedenástku. Aj preto boli pokyny v kabíne pred úvodným výkopom čo najjednoduchšie. Zahrať si futbal a nezraniť sa. Čo z toho sa podarilo? Nuž, nebyť zbytočných chýb a niektorých lacných gólov, mohla to byť vyrovnanejšia partia. Určite však platí, že súper bol lepší, má vo svojich radoch strelcov a vyhral zaslúžene.“

Zima sa blíži, trávniky (možno, niekedy v januári) pokryje sneh, maródi budú mať možnosť vyliečiť si svoje zranenia. „Treba veriť, že do jarnej odvety už nastúpime aj s nimi a v plnej sile dosiahneme lepšie výsledky, než v jeseni. Veď skoro každému súperovi budeme mať čo vracať,“ dodal P. Matta.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť