fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti TJ Družstevník Radatice skončili v uplynulej sezóne na treťom mieste 8. A ligy ObFZ Prešov. Aj v tomto ročníku patria k popredným celkom spomenutej súťaže. V tabuľke im patrí druhé miesto, majú o dva body menej než líder zo Solivaru (23 resp. 25), no na konte o zápas menej. Ako jediní zatiaľ neprehrali, sedem stretnutí vyhrali, v dvoch remizovali - doma s Kokošovcami 4:4 a so Solivarom (v Kapušanoch) 1:1.

Radatičania naposledy deklasovali Miklušovce na ich ihrisku 7:2. Viedli v 33. minúte 3:0, v 39.min 4:1... Po prestávke pokračovali v pohodovom výkone a domácim dovolili vsietiť druhý presný zásah až v predposlednej minúte. Hetrikom sa blysol Norbert Norbert Kulcsár, dvakrát skóroval Róbert Bača, po raz Marek Foriš a kapitán Pavol Kandráč. Dva čestné úspechy v drese Miklušoviec zaznamenal Samuel Kostelník.

Rozprávali sme sa s 29-ročným útočníkom Róbertom Bačom: „Vystúpenie v Miklušovciach sme mali jednoznačne v našej réžii. Nie prvý raz. Takých súbojov bolo viac, čo nás teší. Podávame stabilné výkony a chceme, aby to tak bolo aj naďalej. Ísť od zápasu k zápasu a vyhrávať.“ Meranie síl s prívlastkom naj... vraj patrí bezpochyby stretnutiu so Solivarom. „Bol to veľmi dobrý zápas, všetci sme z toho mali super pocit. Trocha však mrzelo, že sme nezískali všetky body, lebo o ten jeden gól sme boli lepší,“ uviedol najlepší strelec Radatíc (na konte má 8 gólov, rovnako ako N. Kulcsár).

Radatice môžu získať do konca jesene ešte šesť bodov, vedúci Solivar už len tri. Je cieľom mužstva zimovať na vedúcej pozícii? „Nebránime sa tomu. Keď sa podarí, prečo nie,“ odpovedá futbalista s veľkým hokejový srdcom (lebo jeho fotografie na sociálnej sieti sú veľavravné). „Raz ma otec ako malého chlapca zobral na hokej do Košíc. Stal sa zo mňa veľký fanúšik oceliarov, odvtedy na nich nedám dopustiť. S priateľkou sme obaja členmi tamojšieho fanklubu, často navštevujeme aj ich zápasy aj vonku. Pre nás je to najlepší klub na Slovensku,“ dodal na záver Róbert Bača.

Ján MIROĽA

radatice ovcie 078

Ilustračné foto: archív TJ Družstevník Ovčie

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť