fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nováčik z Chmeľova je po desiatom kole 7. ligy ObFZ Prešov čiernym koňom spomínanej súťaže. V tabuľke mu aktuálne patrí tretia priečka. Na konte má len dve prehry - na ihrisku lídra v Záborskom, ako aj na trávniku druhého Malého Šariša, prehral zhodne 0:1. Čo je zaujímavé, v obidvoch súbojoch Chmeľovčania inkasovali zhodne v 32. minúte. Určite trocha mrzia domáce remízy s Kapušanmi 0:0 a s Víťazom 1:1.

Hráči Chmeľova sa naposledy predstavili v Jakubovanoch, kde vyhrali 4:3. Góly za domácich: 25. Branislav Šoltýs, 63. Dávid Kollár z penalty, 75. Daniel Varga – 12. a 22. Patrik Marcinko, 27. Samuel Pankuch, 73. Damián Keresteš.

Hostia viedli 2:0, domáci znížili z pokutového kopu. Po niekoľkých desiatkach sekúnd bol rozdiel znova dvojgólový 1:3 a taký bol aj polčasový rezultát. Po výmene strán hráči Jakubovan zdramatizovali vývoj na 2:3, no súper opäť kontroval – 2:4. Presne pätnásť minút pred koncom domáci ešte raz, ako sa hovorí, zdvihli hlavy, upravili na 3:4, no bolo to naposledy, čo sa lopta v zaujímavom zápase ocitla v sieti...

fotto 1

Dvojgólový strelec nováčika Patrik Marcinko zhodnotil vystúpenie v Jakubovanoch slovami: „Začali sme dobre, rýchlo vyhrávali 2:0 a mohlo to byť aj viac. No potom, po jedenástke, sme nepochopiteľne upustili od kombinácii, skôr iba nakopávali lopty, čo neviedlo k ničomu. Napriek tomu sa nám do prestávky podarilo ešte raz skórovať. V druhom dejstve súper využil naše chyby, priblížil sa nám na rozdiel gólu, mal pomerne dosť času na vyrovnanie, my sme náskok našťastie udržali. Aj za cenu toho, že sme vtedy ukazovali futbal, ktorý sa asi nikomu nepáčil.“ Ako blízko (alebo skôr ako ďaleko) bol náš spolubesedník k hetriku? „Je to na posúdenie, podľa toho, ako sa na to kto pozerá. Pred našim štvrtým gólom bola najprv moje strela, ktorú brankár vyrazil a Damián Keresteš dorazil loptu bez problémov do siete.“ Tri body sú rozhodujúce, tie získali Chmeľovčania aj bez svojho najlepšieho strelca Vladimíra Pulču (7). „To je pravda. Ale, keby mohol nastúpiť, určite by bol prispel svojím dielom k nášmu presvedčivejšiemu víťazstvu, než toto najtesnejšie,“ dodal P. Marcinko.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť