fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Či ide o rekord, nedá sa to takto presne definovať. Skôr o zaujímavý a možno aj ojedinelý zápis v štatistikách - minimálne v tejto sezóne a minimálne v súťažiach riadených ObFZ Prešov. Postarali sa oň futbalisti TJ Sokol Janov v 8. A lige. No paradoxne je už všetkému koniec - a teda, ide o minulosť... „Sokoli“ totiž až do uplynulej nedele nepoznali, ako chutí povinné domáce víťazstvo, no zato poznali radosť z „nepovinného“ trojbodového úlovku na ihrisku súpera. Suma sumarum, prehrali doma so Solivarom 1:3, s Ličartovcami 0:1, s Kokošovcami 3:4. Naproti tomu vyhrali v Haniske 4:2, v Tulčíku 3:2, v Miklušovciach tiež 3:2.

Až v siedmom vystúpení spoznali, ako je to prehrať vonku. Nad sily Janovčanov boli domáce Petrovany. Výsledok 4:0, po polčase 0:0. Avšak, ako sa hovorí, víťazstvo hostiteľov sa nerodilo ľahko. Skoro necelú hodinu čakali diváci na prvý gól. Dostavil sa až v 56. minúte, autorom bol Jakub Priščák a potom nasledovali ďalšie. V 77. minúte sa presadil René Smolej, v 87. znova J. Priščák a v predposlednej minúte Radovan Pastír.     

VZ6 4583  

„Áno, prehra nás nepotešila, tak ako nikoho. Do Petrovian sme išli oslabení o niekoľkých kľúčových hráčov, no zato odhodlaní zabojovať o každú loptu, o každý bod,“ uviedol hrajúci tréner Janova Pavol Matta, ktorý sa však musel nechať pre zdravotné problémy už v 18. minúte vystriedať Pavlom Vaškom. Tomu chýbajú na ihrisku predovšetkým skúseností, čo znamenalo oslabenie tímu hostí. „Mužstvu som od začiatku naordinoval skôr iba miernu ofenzívu, aby sme príliš neotvorili obranu. Ako sme predpokladali, domáci na nás vybehli už od prvej minúty, chlapci sa našťastie držali, krátkymi prihrávkami sa snažili držať loptu čo najdlhšie na kopačkách. No postupne som na nich začal badať neistotu, z čoho pramenili nepresnosti pri snahe o kombinácie. Ani v osobných súbojoch už neboli takí presvedčiví, umožnili tým súperovi vytvárať si šance. Štyri z nich premenili na góly, a hoci to bolo až v druhom polčase, bohato im to stačilo.“ Nakoniec z toho bola nepríjemná sprcha, ktorá znamenala, ako už bolo napísané, prvú prehru na ihriskách súperov. No a čo bude s domácimi vystúpeniami, v ktorých sú zatiaľ Janovčania takpovediac bodovo nuloví? „Chlapci sú srdciari, veľmi túžia konečne vyhrať aj pred zrakmi našich fanúšikov, no akoby to naozaj nešlo. Sú už z toho frustrovaní, no hovorím im, že liga sa ešte nekončí. Že treba byť trpezliví, možno ešte pridať trocha na tréningoch a určite to čoskoro prelomíme,“ odkázal P. Matta na záver rozprávania svojim zverencom.   

 Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť