fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Zápas siedmeho kola 5. ligy Šarišskej, medzi FK Šarišské Dravce a OŠK Sokol Chminianska Nová Ves, mal byť ako každý iný. Dôvody? Pred úvodným výkopom nebol bohvieakým lákadlom pre fanúšikov tejto súťaže (samozrejme s výnimkou priaznivcov obidvoch táborov), keďže nešlo o súboj prvého s druhým, či druhého s tretím... A po záverečnom hvizde rozhodcu Martina Filipáka - štyri žlté karty, tri pre domácich za fauly, jeden pre hostí za „hundranie“ - ani toto nemohlo nijako zvlášť zaujať. A vlastne, ani konečný výsledok nebol ničím zaujímavý, taký typický futbalový – 1:0. No pri podrobnejšom prezeraní zápisu sme sa dočítali, že prvá štvrťhodina mala tri takpovediac ústredné postavy. Poďme pekne poporiadku... Úvodný výkop zápasu obstarala Sárka Mišenčíková, ktorej meno síce nefigurovalo na súpiskách tímov, no určite išlo o najväčšiu bojovníčku zo všetkých, ktorí boli v tom čase na ihrisku. O jej neľahkom životnom príbehu už bola v médiách zmienka. Absolvovala operačný zákrok v Prahe, čaká ju liečenie v Kúpeľoch Kováčová a dozaista aj ďalšie procedúry. Akonáhle sa tieto skutočnosti dozvedel manažér FK Kamenica Peter Vandžura, „spustila sa lavína“, samozrejme, v dobrom slova zmysle. V prvom kole zbierky, do ktorej sa zapojilo viacero klubov, bolo vyzbieraných 5225 Eur. Následne sa pridali sa aj ďalšie kluby, takže peniažkov bude určite viac.

VZ6 9488

Toľko k nefutbalovej téme, ktorá je však v tomto prípade s futbalom bezprostredne spojená. Ako už bolo naznačené, treba dúfať, že zareagujú aj ďalší, bude ich čo najviac a vyššie uvedená suma nebude konečná.

No a čo také sa ešte dialo na trávniku v Šarišských Dravciach? Dali sme priestor hlavnému rozhodcovi Martinovi Filipákovi. „Penalta už v piatej minúte, ktorú však domáci hrajúci asistent trénera Juraj Hovančík nepremenil. Zaujímavá bola tým, že biely bod bol označený v diere, čo značne sťažilo realizáciu. Dravčania netradičné umiestnenie značky pred stretnutím neriešili, lebo vraj nekopali jedenástku už poriadne dávno. No čo už, mohli si za to sami. Onedlho, presnejšie v 14. minúte, mali šancu na reparát, kopali ďalší pokutový kop. Tentoraz už zobral zodpovednosť do svojich rúk hrajúci tréner Albín Mišenčík a rozhodol o výsledku. Inak, čo sa týka úrovne merania síl, spĺňal štvrtoligové kritéria. Na strane hostiteľov boli skúsenosti, na strane hostí mladosť, nasadenie. Hráči Chminianskej Novej Vsi sa určite chceli ukázať v čo najlepšom svetle pred ich novým trénerom Petrom Katonom, pre ktorého to bol prvý majstrák po odchode z Dulovej Vsi.“    

Ján MIROĽA

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť