fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Ražňany, futbalová obec. V lete zažila rozpad mužstva, ktoré hralo vlani piatu ligu, ba dokonca hrozilo to najhoršie. Našťastie A mužstvo zostalo, aj keď nanovo poskladané, už len na okresnej futbalovej mape, v najnižšej súťaži 8. B lige.

A po tom všetkom ešte tri prehry v úvode sezóny, k tomu nula na konte strelených gólov – ako sa hovorí, nič horšie sa ani nemohlo stať. „Fungujeme tri mesiace. Pozitívom je, že za Ražňany hrajú odchovanci, doplnení len niektorými cezpoľnými hráčmi. Začiatok bol zlý, no víťazstvo v ostatných dvoch vystúpeniach nás povzbudilo. Konkrétny cieľ pred sebou nemáme. Je ním umiestnenie, s ktorým budeme my a naši fanúšikovia spokojní,“ vyjadril sa hrajúci tréner Matúš Janiga.

VZ6 9601

Náznakom zlepšenia sú výhry, 4:0 nad Krásnou Lúkou a naposledy 2:1 v Polome. Tam hrali hostia od prvej minúty bez piatich hráčov základnej zostavy, štyria z toho boli maródi. Jeden z nich, Marek Zboray, takpovediac na výnimku nastúpil s opuchnutým členkom na posledných desať minút, keďže bolo treba ubrániť najtesnejší náskok.

„V prvom polčase, okrem zruba desaťminútového úseku, sme boli z môjho pohľadu lepším mužstvom. Domácim vyšla jedna strela, no zato to bol veľmi pekný gól, po ťažkej strele z voleja. Niekomu sa taký podarí dať raz za život, inému vôbec. Ani my sme si nevypracovali nejaké extra šance, ale hru sme mali určite pod kontrolou. Vyrovnať sa nám podarilo po dlhom aute až do šestnástky, kde sa lopta odrazila k Peťovi Michalíkovi, ktorý ju doklepol do brány. Hneď na to prišla prestávka. V šatni sme si povedali, že bod je málo a chceme vyhrať. Podarilo sa, hlavou po rohu. Bolo to nazačiatku druhého dejstva, ďalší priebeh však už patril Polome. Boli sme pod tlakom, navyše vyrovnávajúci gól na 2:2 rozhodca pre ofsajd neuznal. Náskok sme nakoniec ubránili, no keď mám byť objektívny, remíza by bola spravodlivejšia.“

Tri body teda pribudli na konto Ražnian, víťazstvo je podľa Tomáša Janigu dielom celého kolektívu a to hlavne za výkon v prvom polčase, aj keď, „individuálnym výkonom na ihrisku najviac zaujal skúsený Dušan Ivančík,“ dodal na záver.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť