fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Sedmička vraj prináša šťastie, v siedmom kole 7. ligy ObFZ Prešov sa darilo futbalistom FK TJ Sokol Brezovica. V meraní síl s TJ Družstevník Víťaz si pripísali na konte štvrté víťazstvo (3:1, po polčase 1:0), v tabuľke im patrí piate miesto.

Ako dôležité, a to z pohľadu obidvoch súperov, sa ukázali momenty pred a po prestávke. V 40. minúte sa domáci ujali vedenia po góle Dávida Dudu, na ktorý hostia za pomerne krátky čas už zareagovať nedokázali. V kabíne si teda hráči obidvoch mužstiev mali čo povedať. Napríklad o dôležitosti začiatku druhého dejstva, hlavne neinkasovať. No stalo sa... V 47. minúte ukázal hlavný rozhodca Martin Uličný po zákroku na Vladimíra Sudimáka na biely bod. „Myslím si, že kontakt tam bol,“ dal sa počuť autor prvého gólu D. Duda. „Valdo je natoľko skúsený futbalista, že presne vie, kedy v osobnom súboji svojou aktivitou prinútiť súpera k faulovaniu. Klobúk dole pre ním aj za to, že nastúpil, hoci bol zranený. Jednoducho, je to pán hráč.“ Nariadený penaltu úspešne zrealizoval Tomáš Dyačovský. „Keď som videl, že si práve on beriel loptu, vedelo som, že onedlho to bude 2:0. Sú to situácie ako ušité pre Tomáša, absolvoval ich v kariére veľa, aj túto zvládol úplne rutinérsky po ľavej ruke brankára,“ poznamenal D. Duda. Tretí gól z kopačky Patrika Veľkého v 63. minúte už bol akoby predzvesťou trojbodového zisku sokolov. Nič na tom nezmenil ani čestný úspech hostí, o ktorý sa v 80. minúte postaral Ivan Šimon.

VZ6 9689

D.Duda sa vo svojom rozprávaní zmienil ešte o dvoch hráčoch Brezovice, obaja sú vraj výraznými osobnosťami. Začal kapitánom Tadeášom Jackom: „Kľúčový hráč, pilier obrany, nekompromisný stopér, ako sa zvykne hovoriť, skala. No je tiež lídrom tímu na ihrisku aj mimo neho. No a potom, smerom dopredu, je tu Daniel Duda. Povedal by som, motor zálohy. Keď sa mu darí, celý mančaft hrá dobre. Súperi ho ťažko dokážu prečítať, prosto typ futbalistu, ktorého by chcel mať v mužstve asi každý tréner.“    

Piata priečka Brezovičanov nie je úplne to, čo si predstavovali po odohraní siedmich stretnutí... „Pravdou je, že sa nám v ostatných zápasoch veľmi nedarí, no máme pred sebou ciele a tie chceme naplniť. Ani úspech s Víťazom sa nedostavil sám, hostia boli nepríjemným súperom, nič nám nedarovali. Dali nám pocítiť svoju tvrdosť, no rozhodne nehrali zákerne. Teraz nás najbližšie čaká súboj v Žehni a hoci sme papierovým favoritom, domáci budú štípať až do konca. My však chceme znova vyhrať. Náš pokrik v šatni Let’s go Texas nech nás poženie za tromi bodmi,“ dodal na záver D. Duda.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť