fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Najnovšie poznanie ukázalo, že hráči majú aj srdcia. Avšak nie iba vo význame „pumpy“ ktorá pracuje naplno pri výkonoch na ihrisku, no aj vo význame ľudskosti, lásky človeka k človeku. Výsledkom tohto radostného konštatovania je úctyhodných 5225 Eur vyzbieraných v rámci jedného dobrého nápadu, ktorý vznikol v hlave manažéra FK Kamenica Petra Vandžuru. Peniaze sú určené pre malú Sárku, dcérku trénera FK Šarišské Dravce Albína Mišenčíka. Narodila sa s dosť závažnými zdravotnými problémami, ktoré si vyžiadali operáciu v Prahe. Nasledovať by malo liečenie v Kúpeľoch Kováčová a dozaista aj ďalšie procedúry.

Do prvého kola zbierky pre Sárku sa zapojili hráči z viacerých klubov Prešovského a Sabinovského okresu, no nielen tie. Akcia už takpovediac prekročila „hranice“ ObFZ Prešov, pretože na sociálnej sieti o svojom dobrom skutku dali vedieť napríklad aj futbalisti Čirča. Reakcia na seba nenechala dlho čakať a ochotu pomôcť verejne deklarujú aj iní, dokonca zo zahraničia. „Neskutočne gesto, tiež by som chcel prispieť, veď pre deti dáme všetko,“ napísal z Nemecka Jozef Čerkala.

„O Sárke som sa dozvedel pred dvomi týždňami a hneď som rozmýšľal, ako jej pomôcť. Keď som v našej obci uvidel srdce plné plastových vrchnákov, nápad bol na svete. Oslovil som viacero klubov z našej okolice. Následne sa ku mne pridali kapitán Torysy Zoran Sevčovič a hrajúci asistent A. Mišenčíka Juraj Hovančík. Po týždni z toho bola celkom slušná suma. Včera sme Albína prekvapili nečakanou návštevou, pripravili aj nejaké občerstvenie a odovzdali mu peniažky. Zbierke som dal názov Futbal nás spája. Na trávniku to síce medzi nami občas iskrí, no keď treba pomôcť jeden druhému, dokážeme sa spojiť,“ poznamenal P. Vandžura a jedným dychom dodal: „Ideme ďalej. Chceli by sme poprosiť aj ostatných, aby podobným spôsobom pomohli dievčatku, ktorého otca všetci poznáme, predovšetkým, aký je človek a každý mi dá určite za pravdu, že si našu pomoc zaslúži. On a teda aj malá Sárka.“     

zbierka pre Sarku

„Kto chce, nech sa pripojí do zoznamu k tým, čo už zbierku urobili: Kamenica, Šarišské Dravce, Torysa, Stará Ľubovňa, Plavnica, Čirč, Rožkovany, Dubovica, Brezovička, Pečovská Nová Ves, Jakubova Voľa , Odeva Lipany, FC Košice, Žehňa. Z Brezovice a Gaboltova sa ozvali, že zbierku už začali. Treba však čo najskôr, najlepšie najbližšiu nedeľu, prípadne o týždeň, lebo všetci vieme, že nám znova hrozí zatvorenie amatérskych športovísk a potom sa už takého akcie robia ťažko,“ odkázal kamarátom z iných klubov Zoran Ševčovič.  

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť