fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V zápase šiesteho kola 6. ligy ObFZ Prešov medzi ZŠ Vyšná Šebastová a TJ OK Chmiňany sa udiali zaujímavé veci. Výsledok 2:1 (0:1) v prospech domácich pravdepodobne nikoho nijako zvlášť neprekvapil, no boli tu aj iné skutočnosti, ktoré fanúšika okresného futbalu mohli zaujať.

Napríklad rýchly gól hostí už po niekoľkých sekundách hry, ktorý bol vlastne vlastným gólom. A kto sleduje naše príspevky na tejto stránke, vie, že s gólmi takéhoto „typu“ sa v poslednom čase akoby roztrhlo vrece.

Tohto „vlastenca“ pripísali rozhodcovia domácemu brankárovi Jaroslavovi Kaminskému, no tréner Milan Duda tvrdí niečo iné: „Dal si ho Kristán Bača. Celej situácii predchádzalo naše nedôsledné bránenie, vďaka ktorému vnikol jeden z hráčov súpera do šestnástky, loptu nakopol do päťky a odtiaľ si ju náš nešťastník vrazil do siete.“ Všetko sa to udialo napriek tomu, že kormidelník „Šebeša“ dvíhal na svojich zverencov pred úvodným výkopom varovný prst. „V ostatných štyroch stretnutiach sme skoro inkasovali, prízvukoval som im to - a tu odrazu bác. Taký rýchly gól... Asi z toho bude minimálne rekord jesene, keď nie celej sezóny.“

VZ6 7479

Nasledovala snaha o vyrovnanie, ktoré sa však dostavilo až po viac než hodine hry. V 61. minúte po peknej prihrávke Petra Hojsáka sa bez problémov presadil Peter Jačišin. O necelú štvrťhodinu už brali tri body domáci... „Chvalabohu, že mu to tam konečne vošlo. Päť vyložených šancí potreboval Ivan Mazanec, aby sa v 75. minúte konečne presadil v koncovke. Skóroval hlavou po peknom centri do protipohybu brankára.“

Mimochodom, Chmiňany, ak by sme narátali domáceho „vlastneca“ z prvej minúty, nedali gól v prvom dueli v tomto ročníku. A pritom, ich priemer bol doteraz 3,16 gólu na zápas. „My sme mali hernú aj streleckú prevahu, hostia hrozili len z brejkov a tie sme dokázali eliminovať. Chlapcom sa chcem poďakovať za víťazstvo aj za vôľu pobiť sa o tri body,“ dodal na záver M. Duda.  

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť