fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nedeľa patrila tradične futbalu a to vo viacerých dedinách či dedinkách Prešovského i Sabinovského okresu. Platí to aj o Ďačove, kde hrávajú svoje domáce zápasy hráči ŠK Odeva Lipany B. Tí si naposledy merali sily s TJ Podhoran Poloma. Po víťazstve 2:0 (góly: 30. Aleš Štroncer, 32. Tomáš Marchevka) im v tabuľke 8. B ligy patrí tretie miesto.

Niekoľko otázok sme položili kapitánovi Petrovi Mekkovi...

Dali ste dva zlepené góly a to isté sa vám podarilo v stretnutí s Krásnou Lukou (5:1), v ktorom ste skórovali v 18. a 20. minúte a rýchlo viedli 2:0. Takého momenty určite pomôžu.

To áno, zlomili sme nimi odpor súperov, získali pokoj na kopačky, čo bolo dôležité pre ďalší vývoj obidvoch súbojov.

Ako vyzerali nedeľňajšie gólové akcie proti Polome?

Prvému predchádzali pekné kombinácie pred šestnástkou, A. Štroncer sa sám pred brankárom mohol už len opýtať, kam chce poslať loptu. Pred druhým sa zdalo, že lopta skončí za čiarou a bude z toho len odkop od brány. Kristián Gmitter ju však skvele udržal v hre, prihral Rudovi Knutovi na roh päťky, ktorý bol ale chrbtom k bráne a tiesnený stopérom. Pekne našiel z druhej vlny nabiehajúceho T. Marchevku a ten krížnou strelou trafil presne do pravého dolného rohu.



S Krásnou Lukou to mohla byť „pohodička“, ako to predznačuje výsledok 5:1, no škoda vlastného gólu, ktorý si dal Jozef Mizerák...

Áno, bol to viac menej pohodový duel. Na obidvoch stranách s viacerými zahodenými šancami. Na Jožiho sa hnevať nemôžeme, mal to ťažké, keď musel v plnom šprinte odvracať prudkú prihrávku blízko bieleho bodu. Trafil nechytateľne k žrdi, veru, za také zakončenie by sa nemusel hanbiť žiaden útočník.

V Krivanoch sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1. Kto dva body získal a kto stratil?

Už do prestávky bolo 1:1, bol to spravodlivý polčasový rezultát. V kabíne sa potom viacerí hráči pýtali dole, čo bolo akoby znamením, aby sme sa uspokojili s remízou. No paradoxne sme to boli my, kto mal potom bližšie k víťazstvu, moja strela však skončila na žrdi. Na opačnom konci sa zasa pri šanciach domácich priklonilo šťastie dosť výrazne na našu stranu, takže bod mal tentoraz pre nás cenu zlata.

Najbližší zápas hráte v Šarišských Michaľanoch...

A deň predtým sa žení jeden z hráčov mužstva. Pre polovicu mužstva bude ťažké bojovať proti zdatnému súperovi – a aj proti inému hendikepu. Veď to poznáte... Tento zápas môže a nemusí veľa napovedať čo sa týka nášho ďalšieho účinkovania v sezóne.

Ciele Lipian B v tejto sezóne.

Povedzme si pravdu, nechýbalo veľa a neboli by sme sa prihlásili do súťaže. To hovorí za veľa. Tréner skončil po uplynulej sezóne, nuž, suplujeme aj túto funkciu. Prvoradým cieľom je stabilizovať káder, aby sme mohli hrať predovšetkým pre radosť. Lebo futbal je krásny šport a nechceli by sme nedobrovoľne ukončiť jeho viac než 50-ročnú tradíciu v Ďačove, aj keď už pomerne dlho fungujeme ako rezerva Odevy. Keď by sa to malo raz nedajbože skončiť, už to asi nikto nikdy nerozbehne nanovo.

Iné starosti majú Malý Šariš a Brezovička. Ako dopadne zajtrajšie finále 3b Letného pohára ObFZ Prešov?

Brezovička zvíťazí 3:0. Má dostatočne kvalitný káder na to, aby uhrala tento výsledok bez vážnejších problémov.

IMG 20210914 141412

Ján MIROĽA

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť