fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V Drienove sa v stretnutí 5. kola 7. ligy ObFZ Prešov predstavili futbalisti Žehne. Domáci pripravili pre súpera „párty“ v podobe osemgólovej nádielky. Výsledok 8:2 hovorí za veľa. Až sa nezdá, že museli na prvý gól čakať pomerne dlho. Ako prvý sa v koncovke presadil Miroslav Sivák, a to až keď bežala 23. minúta. V 34. minúte zvýšil na 2:0 Roland Komora. Hostia sa vrátili do zápasu gólom do šatne v 43. minúte, keď skóroval z pokutového kopu Marek Ferko. No bol to naozaj gól do šatne? Otázka je namieste, keďže o pár sekúnd na opačnom konci znova rozvlnil sieť súpera Miroslav Sivák – 3:1.

Nasledovala prestávka počas ktorej Žehňa vystriedala až dvakrát. No na začiatku druhého dejstva sa žiaden svieži vietor v podaní hostí nekonal. Naopak, po piatich minútach a potom po ďalších desiatich dal o sebe opäť strelecky disponovaný Miroslav Sivák a to už bolo, presne po hodine hry, 5:1.

VZ6 4854

V 65. min sa druhýkrát – a naposledy, strelecky ozvali hostia. Rastislav Ševčovič znížil na 5:2. Potom už dávali góly iba Drienovčania – 76. Adam Tomko, 87. Roland Komora, 89. Milan Ďaďovský – 8:2.

Skóre súboja teda uzavrel domáci kapitán. Aký bol jeho pohľad na výkony obidvoch súperov? „Až do úvodného gólu to bol vyrovnaný zápas. Hneď potom sme mali ďalšiu tutovku, no vyznamenal sa pri nej brankár hostí Vladimír Sasák. Na opačnom konci sme mali zasa veľké šťastie, to keď R. Ševčovič trafil do žrde. Chlapci zo Žehne mali smolu aj pri našom treťom góle, M. Sivák skóroval za pomoci tečovanej lopty. Po góle na 5:1 obaja súperi otvorili hru a hralo sa z jednej strany na druhú. Hostia z toho vyťažili presný zápas R. Ševčoviča. No netrvalo to dlho, postupne sme mali čoraz viac loptu pod kontrolou a počítali ďalšie góly, až do osem. Či mohlo byť aj viac? Nie. Brankár Žehne totiž do prestávky zlikvidoval tri naše tutovky.“    

Štyri góly, čo je polovica z ôsmich, je peknou vizitkou domáceho Miroslava Siváka. Je teda zosobnením polovice úspechu z nedele? Opýtali sme sa M. Ďaďovského. „Áno, bol hráčom zápasu, momentálne z nášho pohľadu nenahraditeľný na hrote. Využívame jeho rýchlosť aj umenie vyhrávať súboje jedného proti jednému,“ odzneli na záver slova chvály na adresu drienovského útočníka.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť