fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nováčik 6. ligy ObFZ Prešov TJ Rozvoj Pušovce stále čaká na prvé body v najvyššej okresnej súťaži. V troch zápasoch zatiaľ inkasoval 13 gólov, dal len tri. Prehral vo Vyšnej Šebastovej 0:7, doma podľahol Brezovičke 0:2, naposledy, rovnako pred zrakmi svojich fanúšikov, prehral s Chmiňanmi 3:4, po polčase 2:2. Pušovčania trikrát prehrávali, trikrát vyrovnali, no na štvrtý gól, mimochodom vlastný, už (akoby sami sebe) odpovedať nedokázali. Hetrikom sa blysol domáci útočník Peter Šinglár, loptu do vlastnej siete dopravil Richard Migaš. V drese hostí sa dvakrát presadil Miroslav Bendík, raz Dávid Bendík. Chmiňany dali úvodný gól už v 4. minúte a gól na 1:2 vsietili v predposlednej minúte prvého polčasu. Domáci však stihli ešte do prestávky vyrovnať. O tom, že to bol zaujímavý duel, pochybovať netreba. Rozprávali sme sa s trénerom TJ Rozvoj Jurajom Namešpetrom.

Na konte máte stále nulu, no ste znova bližšie k prvým bodom v sezóne. Cítite to po nedeli aj vy takto?

Áno, v nedeľu sme boli k výhre najbližšie. Opäť nám však nevyšiel úvod. Chlapcov to síce nezlomilo, ale ten rýchly gól v konečnom účtovaní znamenal dosť. Súper určite nebol futbalovejší, možno o čosi pohyblivejší, ale na koňa sme ho dostali my po lacných individuálnych chybách. Celkovo môžem povedať, pri všetkej úcte k hráčom Chminian, že nevyhral lepší tím, ale šťastnejší.

Skúste sa zmieniť v krátkosti o úvodných dvoch zápasoch...

Ten vo Vyšnej Šebastovej nám výsledkovo absolútne nevyšiel. Odzrkadlila sa slabšia letná príprava, absencia niektorých jednotlivcov, ale predovšetkým nezodpovedný prístup. Takýmto herným prejavom sa určite nechceme prezentovať a vedia to aj hráči. Proti Brezovičke to bolo hneď vidieť, no na zisk čo len bodu to bolo stále málo. Hostia boli zohratejší, my bojovnejší. Mrzelo tiež vylúčenie Františka Šinglára a jeho absencia proti Chmiňanom.

Tobôž, keď sa to skončilo najtesnejšou prehrou po poriadne smolnom závere.

Boli sme sklamaní, no musíme ísť ďalej a veriť, že to v najbližšom zápase konečne dáme. Treba zlepšiť prístup a sa výsledok určite dostaví. Keď nie teraz, tak po nejakom čase, ale dostaví.

Pusovce 1

Trojgólový Peter Šinglár je synom bývalého hráča druholigových Ličartoviec?

Nie, sú iba menovci. Peťo je šikovný futbalista, donedávna bol pracovne odcestovaný v zahraničí. Vrátil sa, aby nám pomohol aspoň v tomto zápase a my mu za to ďakujeme. Pred sezónou a aj v súčasnosti bol a je o neho veľký záujem z klubov vyšších súťaží. Nakoniec sa rozhodol pre susednú Demjatu a my sme mu umožnili hosťovanie. Ak by bol neustále doma a nie za hranicami, mohol sa viac venovať futbalu, spĺňal by minimálne treťoligové parametre.

Penalta a vlastný gól boli situácie, o ktorých sa po záverečnom hvizde medzi fanúšikmi asi najviac rozprávalo.

Išlo o ruku hosťujúceho hráča v pokutovom území. Loptu si na biely bod postavil P. Šinglár, kopol ju prudko k pravej žrdi, brankár súpera nemal šancu. No a ten nešťastný vlastnenec? Náš brankár sa po rohu presúval k prednej tyči, pričom si loptu zrazil do vlastnej siete. Smola. V samom závere, vrátane nastavenej trojminútovky, sme súpera zatlačili, avšak vyloženú šancu si chlapci nevypracovali.

Pôjdu Pušovce v tabuľke vyššie?

Už som to naznačil. Všetci v to veríme, inak by sme nemuseli ani hrať. Všetko je o tímovej práci, nikde to nie je jednoduché a ani ideálne. Napriek zlému začiatku si myslíme, že máme na vyššie priečky.

Ján MIROĽA

Foto: Viktor Zamborský

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť