fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Vo štvrtom kole 7. ligy ObFZ Prešov naložil Šľachtiteľ Malý Šariš Fričovciam sedmičku. Pod výsledok 7:0, po polčase 2:0, sa podpísal dvomi gólmi Matúš Ambrózy, po jednom presnom zásahu pridali Adam Višňovský, Filip Marton, Tomáš Džačovský a Marek Ambrózy. Kto narátal iba šesť lôpt v sieti, nemýlil sa. Kto tuší, že niekto si musel dať „vlastenca“, tuší správne. Smoliarom bol hosťujúci Jaroslav Kacvinský. Rozprávanie začneme krátkym monológom v jeho podaní. „Trikrát v kariére sa mi to takpovediac podarilo. Dvakrát v drese Šarišských Michalian a teraz – za materský klub. Po prvýkrát hlavou, keď som chcel odhlavičkovať na roh, no mieril som do siete. Pod druhý vlastný gól sa podpísal silný vietor, ktorý zmiatol brankára, no ten z nedele som dal prsami. Vyzeralo to najprv bezproblémovo, náš brankár sa však pošmykol a už sa to nedalo vrátiť,“ vyrozprával krátky príbeh o troch momentoch v pomerne dlhej kariére 42-ročný skúsený obranca.

V ďalšom rozprávaní už dostal priestor hrajúci tréner domáceho celku Rastislav Janek. V Malom Šariši bol úvodný výkop skoro popoludní, po končení duelu sa hráči Šľachtiteľa vyhupli na čelo tabuľky. R. Janekovi však bolo jasné, že niekde inde sa zrejme rozhodne o zmene na pozícii lídra. „Aj keď som tým akoby išiel proti vlastnému mužstvu, tipoval som, že Záborské vyhrá nad Hrabkovom. A rovnako aj Gregorovce nad Kapušanmi. Skôr som však prognózoval iba tesné víťazstvá domácich, a paradoxne sa na obidvoch ihriskách zrodili rovnaké výsledky 4:1.“

VZ6 4026

Malošarišania sú teda aktuálne na druhom mieste tabuľky, na lídra strácajú tri body po jedinej prehre, práve so Záborským 0:1. „Úplne sme zlyhali v koncovke,“ stručne zhodnotil domáce zlyhanie v 3. kole. Práve po tomto výsledku odznel fanúšikovský hlas, že vo finále 3b Letného pohára 2021 s Brezovičkou, ktoré sa uskutoční 15. septembra v Dulovej Vsi, je TJ Šľachtiteľ bez šance. Otázkou je vraj len výška skóre v prospech súpera. „Vieme, kto je favorit, aj to, že sa pred sezónou posilnili. Vieme aj to, že by sme z desiatich zápasoch s nimi až deväť prehrali, no čo keď práve ten jeden vyhráme?“ argumentuje kormidelník.

S výnimkou Záborského doterajší súperi Malošarišanov veľmi nepreverili. Žehňu a Inter Ostrovany zdolali zhodne 6:2, v nedeľu Fričovce 7:0... „Niečo pravdy možno na tom bude, no ja spomeniem iba súboj s Ostrovanmi. Už som sa v médiách raz vyjadril, že to na nás vedia, čo sa v tomto zápase nepotvrdilo... A teda, tentoraz potešilo, dokonca dvojnásobne.“

Cieľ v sezóne? Podľa skúseného Vladimíra Sudimáka z Brezovice sa Malý Šariš pousiluje postúpiť. „O tom je ešte skoro hovoriť. Múdrejší budeme o niekoľko týždňov,“ dodal na záver R. Janek.       

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť